Újra műsoron a Bánk bán

fotó:Barabás Zsolt

A színház közleménye:

Február 17-én, vasárnap este 7 órától újra műsorra kerül a Bánk bán című előadás a Tamási Áron Színház Nagytermében.

Az előadásra az Ábel-bérletek mellett a tavalyi évadból elmaradt felnőtt-bérletek és diákbérletek is érvényesíthetők előzetes helyfoglalás alapján. Érdeklődni, helyeket foglaltatni a Városi Kulturális Szervezőiroda 0267 312 104-es, 0728 083 336-os és 0746 208 811-es telefonszámain lehet.

Az előadást eddig huszonkét alkalommal játszotta a társulat, ezek között volt négy marosvásárhelyi, egy kisvárdai és egy nagyváradi vendégjáték. A produkció a Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiválján elnyerte a Budapest Főpolgármesteri Hivatal által felajánlott fődíjat; az előadásban nyújtott Bánk-alakításáért Mátray László elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott különdíjat; Biberach szerepének alakításáért pedig Pálffy Tibor elnyerte Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere által felajánlott díjat. A Nagyváradon tartott 6. Interetnikai Színházi Fesztiválon a Bánk Bán színreviteléért Bocsárdi László rendező elnyerte a Legjobb rendezésért járó díjat, Szakács László színművész pedig az előadásban nyújtott Petúr bán szerepéért a Legjobb férfi mellékszereplő díját nyerte el.

A produkció elkészítésében a rendező munkatársai voltak: Bartha József díszlettervező, Kiss Zsuzsanna jelmeztervező, Könczei Árpád zeneszerző, Kató Zsolt operatőr és Czegő Csongor dramaturg. Szereplők: Nemes Levente, Gajzágó Zsuzsa, Kolcsár József, Mátray László, Pál-Ferenczi Gyöngyi, Kőmíves Mihály, Márton Lóránt, Szakács László, Kicsid Gizella és Pálffy Tibor. Közreműködik Fazakas Albert (cimbalom) és az árkosi fúvószenekar.