Újra gyermekmegőrző a kolozsvári színházban

Újra gyermekmegőrző a kolozsvári színházban

Folytatódik az elmúlt évadban indított gyermekmegőrző program a kolozsvári színházban. Ezúttal az október 20-án, csütörtökön műsorra tűzött A pelikán című előadásra várja a kisgyerekes családokat a színház. Az előadás a családok igényeihez alkalmazkodva ezúttal 18 órai kezdettel lesz látható. Az előadás időtartama egy óra tíz perc.

Az előadás ideje alatt Szabó Kinga második alkalommal tart ingyenes, gitáros-dalos foglalkozást azoknak a két év fölötti gyermekeknek, akiknek a szülei színházba jönnek.

A megőrző alatt a színház önkéntesei is besegítenek; lesz sok játék, énektanulás és mondókázás is.

A gyermekmegőrzőre feliratkozni a katalin.deak@huntheater.ro e-mail címen lehet.

*

August Strindberg: A pelikán

A kiváló svéd drámaíró, August Strindberg egyik legismertebb művét, A pelikánt Felix Alexa újszerű, érzékeny látásmóddal állítja színpadra. Megrázó előadás, mely izgalmas kihívások elé állítja a színészeket.

„Az előadás annak a világnak a képe, amelyben élünk: cinikus, tele lappangó erőszakkal, amely olykor kirobban a mélyből. A lelki pusztítás és önpusztítás darabja. Strindberg csontig hatóan korszerű, éppen e családi apokalipszis részletes kifejtése miatt, amelyet határhelyzeteken keresztül fekete humorral tár elénk. Ahol a remény már meghalt és az illúziók hiábavalóak – ott kezdődik a végletekig fokozott érzések és érzelmek világa.

Ezt a különös világot tártam fel A pelikánban, egy nagyszerű színészekből álló csapattal.” Felix Alexa