Újra bérletszünetben a Fekete Péter Szatmáron

Újra bérletszünetben a Fekete Péter Szatmáron

A rendkívüli közönségsikerre való tekintettel, közkívánatra 2014. január 10-én, 19 órától újra bérletszünetben kerül műsorra a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Fekete Péter című, fergeteges szilveszteri operett-előadása. Az egész család számára remek kikapcsolódást nyújtó produkciót ezúttal a megszokott jegyárak mellett tekintheti meg a közönség: felnőtteknek 18 lejbe, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 12 lejbe kerül a belépőjegy. Az előadásra ismét érvényesek a szilveszterre meghirdetett csoportos és egyéni kedvezmények: csoportos jegyvásárlás esetén minden 12 megvásárolt jegy után a 13-ik ingyenes, továbbá a 13-ik, 113-ik, 213-ik stb. egyéni jegyvásárló is ingyen belépőt nyer az előadásra.

Ki ne ismerné az olyan örökzöld betétdalokat, mint amilyenek a Szerelemhez nem kell szépség, a Lesz maga juszt is az enyém vagy a Holdvilágos éjszakán kezdetűek, amelyek már a címük hallatán is szinte minden korosztály fülében visszacsengenek. Sok egyéb közkedvelt sláger mellett ezek is megszólalnak majd élőzenei kísérettel a Fekete Péter című zenés darabban, amelyet a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata kínál a nagyérdemű közönségnek 2013 szilveszterének estéjén.

A történet mi másról is szólhatna, mint a szerelemről, a fiatalságról, és akár ma, a 21. század rohanó hétköznapjaiban, a gazdasági válság kellős közepén is játszódhatna. Egyik főszereplője Lucien úr, akit akár a ma oly divatossá vált karrierépítő szinglik képviselőjeként is tisztelhetünk, és akit nem érdekel más, csupán a pénzhajhászás és a legjövedelmezőbb üzletek megkötése. Véletlenül botlik bele az örökké balszerencsés Pierre-be, és úgy gondolja, vissza nem térő alkalom a „váratlan vendég” szerencsétlenségét kihasználni: részvénytársaságot alapít a pechére. Az üzlet kezdetben virágzik, ám beüt a krach, Lucien és Pierre is szerelmes lesz. A bonyodalmak egyre csak fokozódnak, de a fináléra mindenki megtalálja a maga boldogságát.

Az előadás szereplői: Bodea Tibor, Kányádi Szilárd, Kovács Nikolett, Laczkó Tekla, István István, Gaál Gyula, Péter Attila Zsolt, László Zita, Varga Sándor, Marosszéki Tamás, Poszet Nándor, Kovács Éva – Poór Lili-díjas, Bándi Johanna, Gál Ágnes, Czintos József – Jászai-díjas, Tóth-Páll Miklós – Bánffy Miklós-díjas és Zákány Mihály.

A szilveszteri produkció rendezője Bessenyei István, díszletét Fornvald Gréti m. v. tervezte, jelmezei Szabó Anna munkáját dicsérik. Az előadás zenei vezetője Manfrédi Annamária, koreográfusa Gabriela Tănase, dramaturgja Bessenyei Gedő István, rendezőasszisztense Végh Balázs, ügyelője és súgója pedig Varga Katalin. A zenekar tagjai: Manfrédi Annamária (zongora, zenekarvezető), Anderco Péter (szólógitár), Sabo Marcel (basszusgitár), Cserey Csaba (ütőhangszerek)

A 10 éven felüli nézők számára ajánlott előadást a társulat román felirattal játssza.

Belépőjegyek hétköznap 10 és 17 óra között a színház jegypénztárában, illetve előadás előtt egy órával, a helyszínen (a Szakszervezetek Művelődési Házának főbejáratánál) kaphatók. Helyfoglalás és bővebb információ a szervezes@harag.eu e-mail címen illetve a 0261-712106-os telefonszámon kapható.

 

A Harag György Társulat Pr-osztálya