Újra a Katonában és több budapesti helyszínen játszik az Osonó Színházműhely

Újra a Katonában és több budapesti helyszínen játszik az Osonó Színházműhely

November 26. és december 1. között több budapesti helyszínen lesz látható az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadás. November 26-án 20 órakor, illetve 27-én 19.15 órakor a Katona József Színházban, 30-án 19 órakor az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központban, míg december elsején Solymáron, az Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtárban láthatják a nézők a többszörösen díjazott előadást, amelyet minden alkalommal az Osonóra jellemző moderált interaktív beszélgetés és foglalkozás követ.

A Fazakas Misi által rendezett előadást eddig több mint 530. alkalommal mutatta be a társulat 3 kontinens 24 országának 175 településén. Az előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei, illetve az azokból született szövegkönyv képezi, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá, majd 2017-ben Európai Tehetségponttá vált és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át.

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Fazakas Hunor, Virginia Alexandra, Kozma Zsófi, Macsuka Patrik. Technikus: Pászka Gáspár Csongor. Rendező: Fazakas Misi.

A turné programja:

2018. November 26, 20:00 óra: Katona József Színház

2018. November 27, 19:15 óra: Katona József Színház

2018. November 30, 19:00 óra: Háló Közösségi és Kulturális Központ – S4

2018. December 1, 19:00 óra: Solymár, Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár

Az előadás trailere ITT tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=oNxNf_j9gXY