Újra a Figura műsorán a De mi lett a nővel? című előadás

Újra a Figura műsorán a De mi lett a nővel? című előadás

Március 5-6-án, szombaton és vasárnap este 7 órától az idei évben először tekinthető meg a Figuránál Albu István rendezésében a De mi lett a nővel? című produkció.

Kiss Csaba drámájának alapját nyolc Csehov-novella képezi, melyek precíz dramaturgiai érzékkel formálva, izgalmas keretbe helyezve válnak egyetlen szöveggé. A groteszk humorral és számtalan komikus helyzettel átszőtt történet műfaja: férfimese. Három vándorszínész elbeszélései fonódnak össze, s adnak hozzá újabb és újabb darabokat egy titokzatos nőalak, Irina Bikulina kirakósjátékszerű arcképéhez. Leányszöktetés és romantikus szerelem, feslettség és sírig tartó hűség – megannyi ellentmondásos szín festi e képzelt nőalak portréját, ám a kérdés – hogy mi is lett a nővel? – mindvégig nyitva marad.

A produkció stúdióelőadás a nagyszínpadon, jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. 5 fős csoport esetén a jegyek ára kedvezményesen 12 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Csoportkezdvezmény csak az elővételben megváltott jegyekre érvényes.

 

Jegyek válthatók munkanapokon 10 és 16 óra közt a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt a helyszínen. Helyfoglalás munkanapokon 10 és 16 óra közt a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

CSEHOV – KISS CSABA: DE MI LETT A NŐVEL?

férfimese

Szereplők:

Jura: Dávid Péter

Gyabkin: Moşu Norbert-László

Aljosa: Faragó Zénó

Rendező: Albu István

Díszlet- és jelmeztervező: György Eszter