Újévi új bemutató Temesváron

Újévi új bemutató Temesváron

Éppen csak belekezdve a 2020-as évbe Zeppelin grófné esete a stílbútorral címmel kétszereplős stúdiótermi bemutatóra készül a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Társulata január 5-én este 7 órától.  Kedves Emőke rendezésében megvalósuló úgymond „tiszta komédia” elsősorban Ilf-Petrov szerzőpáros 12 szék című művét véve alapul teremti meg saját változatát, melyben színház és világ összeér.

Ilja Ilf és Jevgenyij Petrov 1928-ban megjelent szatirikus regénye, ha nem tudnánk, hogy az 1920-as években az előbb említett orosz szerzőpáros műve, akár azt is hihetnénk, hogy egy rég elfeledett Rejtő Jenő kalandregény. A történet középpontjában két férfi eszeveszett küzdelme áll a családi örökségért, – vagy akár egyszerűbben fogalmazva – egy eltűnt tizenkét székből álló garnitúráért, mely majdnem másfél kiló drágakövet rejt magában.

A kalandregény – Kedves Emőke, Bandi András Zsolt és Mátyás Zsolt Imre által jegyzett –színpadi változata magába olvasztja a orosz szellemességet, a magyar szatírát és a színházi játékosságot. Nem riadva vissza, hogy áttörve az úgynevezett negyedik falat meséljen önmagunkról és nagyvilágról.

Főszerepben Bandi András Zsolt és Mátyás Zsolt Imre, míg az előadás rendezője Kedves Emőke.  Az előadás zenéjét Cári Tibor, díszlet- és jelmezterveit pedig Albert Alpár jegyzi.