ÚJABB TÜNDÉR-TURNÉN A TEMESVÁRI SZÍNHÁZ

ÚJABB TÜNDÉR-TURNÉN A TEMESVÁRI SZÍNHÁZ

A hetedhét határt megjárt Hétfejű tündér után, ezúttal a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház másik házi tündére, a Csomótündér kel útra. A színház legfrissebb gyerekelőadása február 10 és 12 között két partiumi és egy vajdasági városban kerül bemutatásra.

„Van a világon egy csomó tündér, ezt mindenki tudja. Tavasztündérek, konyhatündérek, villamosvezető-tündérek. De Csomótündér csak egyetlen egy volt.” – írja Gimesi Dóra, akinek nemrég megjelent kötetéből Fekete Ádám dramaturg és Bereczki Csilla rendező munkája során született meg a temesvári magyar színház (gyerek)előadása. Az alkotók elmondása szerint az előadás olyan emberi, társadalmi és párkapcsolati témákat helyez előtérbe, amelyek közvetve vagy közvetlenül a gyerekek életére is komoly hatással vannak.

A Csomótündér összetett színházi nyelven szól gyerekekhez és felnőttekhez egyaránt, a báb és a drámai színház eszközeivel élve. Az előadás rendezője Bereczki Csilla és látványtervezője Miareczky Edit több éve, összeszokott csapatként dolgoznak együtt, olyan előadások létrehozásában, amelyek jóval túlmutatnak a bábszínház ismert formáin és világán.

A szervezők február 10-én Szabadkán a Szabadkai Gyermekszínházban, 11-én Nagyváradon a Szigligeti Színház Arcadia Stúdiójában, 12-én pedig Szatmárnémetiben várják az érdeklődőket.