Újabb kamaratermi előadást mutat be a Harag György Társulat

Újabb kamaratermi előadást mutat be a Harag György Társulat

Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt című művét Babarczy László magyarországi Kossuth- és Jászai-díjas rendező vitte színre a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának meghívására. A kétszereplős előadásban Kovács Nikolett, a társulat színésznője és Nagy Csongor Zsolt vendégművész látható.

Bessenyei Gedő István társulatigazgató a bemutatót megelőző sajtóbeszélgetésen elmondta, mind a rendezés és a színészi játék tekintetében, mind pedig a díszletet és a jelmezeket illetően nagyon igényes és jól megkomponált előadást láthatnak a nézők. „A hely adottságait kiválóan használták ki az alkotók, az előadást pedig nem csak az itthoni nézők láthatják, ugyanis az a vidéki bérleteink nagy részében is szerepel. A bemutató egyébként bérletszünetes előadásként kerül műsorra” – részletezte a társulatvezető.

„Korábban nem láttam ezt az előadást és a művet sem olvastam. Merő véletlen, hiszen nagyon népszerű, sokat játszott darabról van szó, csak valahogy eddig elkerülte a figyelmemet. Mindig szívesen jövök dolgozni Szatmárra, és kifejezetten örültem, hogy két ilyen tehetséges színésszel sikerült megvalósítani ezt az előadást” – fogalmazott a rendező, aki szerint a darab publicisztikai ihletésű, nem nevezhető igazi szépirodalomnak, újságíró aggyal készült, de nagyon ügyes újságíró aggyal.

Az előadás jelmezeit a szintén visszatérő vendégnek számító Cselényi Nóra tervezte, aki mint kifejtette, a ruhákkal a darabban leírt összes időszakot végig kívánta követni, ugyanis az előadás az Amerikai Egyesült Államok mintegy harminc évének történetéből nyújt keresztmetszetet.

A színpadkép Fornvald Gréti munkája, aki ettől az előadástól kezdve immár teljes értékű tagként dolgozik a Harag György Társulatnál. „A szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának kisterme nem kifejezetten színházi tér, de igyekeztem a lehető legfunkcionálisabb díszletet tervezni erre a színpadra” – tette hozzá a tervező. Fornvald a társulat kérésére olyan játékteret tervezett a kamaratermi előadáshoz, amely gond nélkül felállítható a közeljövőben átadásra kerülő, felújított színházépület színpadán is, ugyanis a társulatvezetés nem titkolt szándéka szerint a Jövőre veled ugyanitt a következő színházi évadban még biztosan szerepelni fog a repertoárban.