Újabb bemutatóra készül a Liviu Rebreanu Társulat

Újabb bemutatóra készül a Liviu Rebreanu Társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának következő premierje Cornel Udrea: A NAGY ELŐADÁS MÉG NEM KEZDŐDÖTT EL / MARELE SPECTACOL ÎNCĂ N-A ÎNCEPUT című színművének bemutatója Sorin Misirianțu rendezésében.

A NAGY ELŐADÁS MÉG NEM KEZDŐDÖTT EL egy one woman show, melynek előadója Rodica Baghiu színművésznő, akit a színházkedvelők olyan szerepekben láthattak a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház színpadán, mint Bubulina (Nikos Kazantzakis: Zorba, a Görög, rendező Sorin Misirianțu), Ana (Manole, rendező Cristian Ioan), Harriet (John Chapman és Dave Freeman: Szeretők klinikája, rendező Claudiu Goga), Zoe (I. L. Caragiale: Elveszett levél, rendező Ioan Dincă), Madeleine (Michel Tremblay: Albertine, rendező Petre Bokor), Veta (I. L. Caragiale: Zűrzavaros éjszaka, rendező Călin Florian), Circe (Satyricon, rendező Victor Ioan Frunză), Catarina (Shakespeare: A makrancos hölgy, rendező: Mircea Cornișteanu), Ana (Victor Ion Popa: Tache, Ianche és Cadâr, rendező Adriana Piteșteanu).

A Cornel Udrea szövegében felvetett problematika kortárs érvényű: minden olyan egyént érint, aki elemzi saját életét, függetlenül attól, hogy mennyi van hátra, vagy milyen korú. Cornel Udrea szerzőt a marosvásárhelyi publikum már ismerheti a Drága Románia, én Svájcom / Românie dragă, Elveția mea című darabja kapcsán, melyet 2009-ben mutattak be a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban.

„A NAGY ELŐADÁS MÉG NEM KEZDŐDÖTT EL alapja egy tartalmas szöveg, amely egy olyan világban int több illedelmességre, melyben ezt a látszólag banális kifejezést szótárban keresik.” – állítja Sorin Misirianţu rendező, aki korábban a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban a Zorba, a Görögöt (2010), a Nastasia kisasszonyt (2009) vagy a Puskaporos hordót (2008) rendezte.

 

A NAGY ELŐADÁS MÉG NEM KEZDŐDÖTT EL bemutatójára 2017. január 16-án, hétfőn 19.30 órától kerül sor a Kisteremben. Következő előadás: január 17., kedd 19.30 óra.

 

MAGYAR NYELVEN FELIRATOZOTT ELŐADÁS!

Jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro internetes oldalon.