Újabb bemutatóra készül a Lilliput Társulat

Újabb bemutatóra készül a Lilliput Társulat

A Szigligeti Színház Lilliput Társulat következő bemutatója a Hollós Mátyás című históriás játék Dió Zoltán rendezésében. A produkciót öt éven felülieknek ajánlják, időtartama 50 perc. A bemutató időpontja február 17, azaz vasárnap 17 óra, helyszíne az Árkádia Bábszínház nagyterme.

I. Mátyást, azaz Magyarország, Csehország, Dalmácia, Horvátország, Ráma, Szerbia, Galícia, Lodoméria, Kunország és Bulgária királya, Ausztria hercegét; európai krónikákban Corvin Mátyást mi egyszerűen Mátyás királyként ismerjük. De a bölcs uralkodó, az erős hadvezér, az igazságos bíró és a szoknyavadász férj volt gyermek és kamasz is: kíváncsi, csintalan, igazi kópé. Akadt vele gondja elég a jámbor tanítónak, aki akkor éppen Várad püspöke, Vitéz János volt. A püspöki palotából titokban gyakran kiszökdöső jólelkű, vidám kis csibészt a váradiak úgy ismerték: Hollós Mátyás.

Írta és rendezte: Dió Zoltán

Zeneszerző: Fehérvári Lilla

Zenei szerkesztő: Ágoston Béla

Tervező/kivitelező: Majoros Gyula

Játsszák: Daróczi István, Hanyecz Debelka Róbert, Németi Emese, Stéfán Mária, Szabó J. Viktor

Zenészek: Csepei Róbert, Varga Imre

Ügyelő: Varga Friderika

Jegyeket előzetesen a Szigligeti Színház jegypénztárában lehet foglalni. Jegyárak: -10 lej (teljes-felnőtt); – 7 lej (kedvezményes -gyerek, nyugdíjas).