Újabb bábszínházi bemutató Szatmáron

Újabb bábszínházi bemutató Szatmáron

A 2013/2014-es bábszínházi évad utolsó bemutatójaként A táltos kecske című előadást viszi színre a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Brighella Bábtagozata. A produkciót Benedek Elek azonos című meséje alapján készítette el a bábszínházi műhely. Az idei színházi évadban fennállásának 10-ik évfordulóját ünneplő bábtagozat produkcióját Bandura Emese, a tagozat megbízott vezetője rendezte. A bábok Bodor Judit munkáját dicsérik. Az előadás szereplői: Laczkó Tekla, Nagy Tamás és Bandura Tibor.

Benedek Elek Táltos Kecske című meséjén alapuló maszkos, bábos játékot láthat a közönség, amely nem mellőzi a klasszikus mesei hősöket. Királykisasszonyokkal és sárkányokkal fűszerezett lírai történet ez a másik elfogadásáról, az önzetlenségről és a szerelemről.

A magyar irodalom nagy mesemondója, Benedek Elek meséje a legkisebbek és a nagyobbak számára is felejthetetlen perceket nyújt, a bábszínház világa pedig még varázslatosabbá teszi ezt az élményt.

 A bábszínház produkció a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának kistermében tekinthető meg. A bemutató időpontja 2014. május 13. – kedd, 10 óra. Belépők hétköznap 10 és 17 óra között, vagy előadások előtt egy órával válthatók a színház Horea úti jegypénztárában. Bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon, illetve a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.

 

a Harag György Társulat PR-osztálya