Új színháztörténeti kötetbemutató Marosvásárhelyen

Új színháztörténeti kötetbemutató Marosvásárhelyen

Új színháztörténeti kötet bemutatójára kerül sor 2018. december 5 – én este 18 órakor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Előcsarnokában. Ferencz Éva legújabb kötete Életem a színház-Kőszegi Margit Emlékalbum címmel idézi meg az erdélyi magyar színjátszás és egyben az egykori Székely Színház legendás művészét. „Gyűjtögetve, csoportosítva a megfakult lapokat, hiányos kritikákat, csodaszép fényképeket, összeállt egy mesés életút. A Kőszegi Margité. Egy emlékalbum a színházban töltött életről.” – írja a szerző.

A Gáspárik Attila előszavával megjelenő kötetben szereplő, az 1988-ban elhunyt színésznő és szintén színész férje, Borovszky Oszkár hagyatékából, valamint a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kutatóközpontjából származó gazdag képanyag mellett a könyvhöz mellékelt CD-n a Marosvásárhelyi Rádió Aranyszalagtárából vett felvételek, interjúk és a Warrenné mestersége című előadás egy részlete segít felidézni, vagy éppen megismerni a színpadtól 1980-ban visszavonult legendás színésznő és énekesnő alakját.

Ferencz Éva: Életem a színház – Kőszegi Margit Emlékalbum című munkáját december 5-én este a marosvásárhelyi könyvbemutatón Keresztes Attila, a Tompa Miklós Társulat művészeti igazgatója méltatja.