Új gyermekelőadás készül a Háromszék Táncegyüttesnél

Új gyermekelőadás készül a Háromszék Táncegyüttesnél

Ivácson László rendezésében mutatja be a Háromszék Táncegyüttes legújabb gyermekelőadását, a Szerencsekrajcárt.  A Benedek Elek meséje nyomán készült táncos mesejáték bemutatójára május 25-én 12 órától kerül sor a Háromszék Táncstúdióban.

A tréfás történet eleven, emberi hangon mesél arról a nehéz de szükséges emberi állapotról, mely a társadalomba való beilleszkedést, a minden körülmények között való helytállást jelenti. A mese főhőse Gyurika, a legkisebb fiú, a mese elején kicsi és gyenge, apja alkalmatlannak tartja a szolgálatra. Gyurika természetes vágya, hogy az emberek befogadják, szeressék és megbecsüljék, célja eléréséhez azonban számtalan próbát kell kiállnia. Ez az út vezet családja megmentéséhez, a királylány szívének és a fele királyságnak elnyeréséhez.

Az előadásba beépülő mondókák, rigmusok, névcsúfolók, gyerekjátékok, szokások egy olyan mesevilágot varázsolnak, amelyben a gyerekek saját magukra ismerhetnek, otthonukra lelnek. Hiszen az örök boldogság megtalálása csak félelmeink legyőzésével lehetséges – emelik ki az alkotók.

Az előadás megtekinthető továbbá május 26-án és 27-én, 10 és 12 órától ugyanott. Az előadás létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

SZEREPLŐK

Gyurika, a kisfiú: Portik Norbert

Csikó: Gidró Roland

Királylány: Ádám Júlia

Fiúk: Gere Csaba, Kiss Adorján, Lupuly Jakab, Márton Csaba, Pável Hunor-Mihály, Törő Bence

Apa, Király: Melles Endre

Anya, Főtündér: Ürmösi-Incze Mária-Terézia

Tündérek, katonák: Dombi Rózsa, Keresztes Gabriella, Kocsis Lilla-Tünde, Lukács Réka, Pilinger Mónika, Vajda Katalin, Váradi Ágnes, Virág Imola

ALKOTÓK

Zeneszerző: Fazakas Levente

Jelmeztervező: Furik Rita

Díszlet, játékok: Ivácson László

Animáció: Ferencz Hunor

A koreográfus munkatársai: Melles Endre, Tekeres Gizella

Társrendező: Fazakas Misi

Rendező – koreográfus: Ivácson László

 

Mesélők: Kocsis Tekla, Virág Nimród, Ürmösi-Incze Panna és Gergő, Lukács Beáta és Balázs, Ivácson Gergő és Janka, Vajda Bíborka – az előadók gyerekei.

Zene: Heveder zenekar és meghívottjaik

 

www.hte.ro