Új évaddal várja közönségét a kézdivásárhelyi Városi Színház

Új évaddal várja közönségét a kézdivásárhelyi Városi Színház

Megújult bérletrendszerrel és színvonalas előadásokkal várja nézőit a kézdivásárhelyi Városi Színház a 2014/2015-ös évadban. A bérlettel két saját és három vendégelőadás lesz megtekinthető.

Újra megnyitja kapuit a kézdivásárhelyi Városi Színház. Az Őszi Sokadalom ideje alatt a Vigadó Művelődési Ház előtti sátorban, szeptember 1-je és október  1-je között pedig  a szervezőirodában, munkanapokon 8 és 16 óra között lesz lehetőség bérleteket váltani a 2014/2015-ös színházi évadra.

A 2014/2015-ös évad bérletei – melyek a tavalyi évadtól eltérően, a teljes színházi évadra érvényesek – öt, a nézők igényeire szabott előadást tartalmaznak. Elsőként a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata és a Yorick Stúdió  Bányavidék-trilógiájának második darabja,  a Bányavakság lesz megtekinthető. Székely Csaba nagysikerű trilógiájának első része, a Bányavirág a 2012/2013-as évad bérletes előadása volt.

A nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel, a Városi Színház bérletes előadásként újból vendégül látja a Csíki Játékszín, Ábrahám Pál – Földes Imre – Harmath Imre Viktória című operettjét. Somogyi Szilárd darabja február végén már vendégszerepelt Kézdivásárhelyen, nagy sikernek és pozitív visszajelzéseknek örvendve.

Az évad harmadik vendégelőadása a budapesti Bárka Színház Slawomir Mrożek Mulatság című tragikomédiája lesz, Bérczes László rendezésében. A darab már több mint 15 éve van műsoron Erdély- és Magyarországszerte, sikerességét számos díj bizonyítja.

Ahogy azt már a nézők megszokhatták, a Városi Színház minden évadban saját darabokkal is színesíti a repertoárt. A 2014/2015-ös évad  két saját előadást tartogat, David Mamet Amerikai bölény című művét Kolcsár József rendezésében, illetve szilveszteri előadásként Eugène Labishe Lourcine utcai gyilkosságok című vígjátékát, melyet Pálffy Tibor visz színre.

A tavalyi évadtól eltérően az előadások nem korhatárosak, így a diákbérlettel is megtekinthetők lesznek.

A bérletek nevei és típusai nem változtak, a Gábor Áron bérlet ára 50 lej felnőtteknek, 40 lej nyugdíjasoknak és vidékieknek, a Boér Géza ifjúsági bérlet és a Toldi támogatói bérlet ára 40 lej. A színház továbbra is kínál mecénás bérletet is, melynek ára 400 lej és belépést biztosít a színház összes előadására.

A Városi Színház bérletes darabjain kívül szabadelőadásokat is fog kínálni nézőinek, illetve a gyerekekről sem feledkeznek meg, nekik három előadással fognak kedveskedni.