Új előadások a Szigligeti Színház online videótárában

Új előadások a Szigligeti Színház online videótárában

Áprilsiban a költészet, a feltámadás ünnepe, a kortárs tánc és a magyar irodalom klasszikusai kerülnek fókuszba a Szigligeti Színház online videótárában. A március 15-én indított előadásfelvétel-sorozat keretében a nagyváradi színház három társulata minden héten egy-egy korábbi produkciójának videóanyagát teszi közzé. A #maradjotthonnézzélszínházat kampány célja, hogy színt lopjon a hétköznapokba, és ugyanakkor a kényszerszünet ideje alatt is emlékeztesse a közönséget arra, hogy színházba járni jó.

 Április 6-12. között a magyar költészet napja alkalmából két előadást tűz műsorára a színház: a Kormos István verseiből született Kormos képpel mutogat című gyermekelőadást április 8-án, 10 órától, az Arany János-bicentenárium alkalmából készített Honnan és hová? című verses összeállítást pedig április 11-én 19 órától láthatják az érdeklődők a színház Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján.

Április 12-én, húsvétvasárnap a Jorge Luis Borges Márk evangéliuma című novellából született Idegen című táncszínházi produkció kerül feltöltésre a Szigligeti Színház online videótárába. Ezt követően, április 13-án, húsvéthétfőn, a családoknak kívánunk kedvezni az utóbbi évek egyik legsikeresebb gyermekelőadásával, a Leánder és Lenszirommal, amelyet 17 órától közvetít a színház.

 A későbbiekben folytatjuk a magyar irodalomoktatást támogató sorozatunkat, amelynek keretében a klasszikus magyar irodalom olyan alkotóit mutatjuk be színházi eszközökkel, mint Petőfi Sándor, Arany János vagy Ady Endre.

 Áprilisi műsorrend

 Április 8., szerda, 10:00

Kormos képpel mutogat

r.: Rumi László

 

Április 11., szombat, 19:00

Honnan és hová? – A. J. költészete

r.: Novák Eszter

 

Április 12., vasárnap, 19:00

Idegen

r.: Györfi Csaba

 

Április 13., hétfő, 17:00

Szilágyi Andor: Leánder és Lenszirom

r.: Tóth Tünde

 

Április 15., szerda, 10:00

Oscar Wilde: A boldog herceg

r.: Vadas László

Április 17., péntek, 19:00

Ütközések

r.: Dimény Levente

 

Április 22., szerda, 10:00

Petőfi Sándor: A helység kalapácsa

r.: Bartal Kiss Rita

 

Április 24., péntek, 19:00

Vakfolt

r.: Tőkés Imola

 

Április 26., vasárnap, 19:00

Az eltévedt lovas

 

Április 29., szerda, 10:00

Szekernyés László: Trón alatt a király

r.: Hajdu Géza