Turnézott a Brighella Bábtagozat, hódító úton az Egy kupac kufli

Turnézott a Brighella Bábtagozat, hódító úton az Egy kupac kufli

Dániel András legendás kufli-csapata újabb bábszínházakat hódított meg az elmúlt néhány hétben. A Szentgyörgy-napok és a budapesti Bethlen Téri Színház színpada után ismét székelyföldre tértek vissza és Csíkszereda, majd Székelyudvarhely gyermekközönségét szórakoztatták a szatmári bábszínészek.


A szerző gyermekkönyveiből ismert kuflikat ez alkalommal is Nagy Anikó, Nagy Tamás, Bandura Tibor és Kófity Annamária keltették életre a Rumi László magyarországi bábszínházi alkotó által rendezett előadásban. A vidám, zenés produkcióban egyszerű és mókás történeteket láthat a közönség, és mindenikből tanulhat valamit: például azt, hogy mindenki más, de mindenki értékes vagy azt, hogy játszani jó, akárhány éves is legyen az ember… vagy éppen a kufli.


Csíkszeredában a könyvvásár keretén belül tartott előadást író-olvasó találkozó és a legújabb kufli-könyv bemutatója előzte meg. A színházi alkotók is újra találkozhattak a sikerkönyv szerzőjével, akivel az elmúlt évek során szoros barátságot és gyümölcsöző szakmai kapcsolatot sikerült kiépíteniük.


A hódító út még nem ért véget, a sikersorozat június 6-án folytatódik Aradon, ahol újabb lelkes gyereksereg várja előadásukat.


Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova… (Dániel András)