Turnéra készül a nagyváradi színház

Turnéra készül a nagyváradi színház

November folyamán erdélyi és magyarországi városokban vendégszerepel a Szigligeti Színház három társulata.

November 4-7. között, a Kabóca Bábszínház meghívásának eleget téve, Veszprémben vendégszerepel a Lilliput Társulat, Csipkerózsika című, felújított, új szereposztással játszott előadásával, november 26-án pedig Nagykárolyban mutatják be az Én, a kis herceg című előadást.

November 18-án a Szabó T. Anna regényéből ihletődött Senki madara című táncszínházi produkcióval, november 25-én pedig az Aranyos szegelet című kamaraelőadással, Szerefi Ilona énekes-szólista egyéni műsorával mutatkozik be a Szilágyság fővárosában, Zilahon a Nagyvárad Táncegyüttes. A novemberi turnék sorát a Barbárok dunaújvárosi előadása folytatja, és az Ütközések egri vendégszereplése zárja.

Kilenc előadásból álló turnén vesz részt a Szatmárnémetiben a Szigligeti Társulat: a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának meghívására Tersánszky Józsi Jenő klasszikusával, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Gothár Péter által színre vitt Kakuk Marcival vendégszerepelnek a nagyváradi művészek a Szamos-parti városban. Az első három előadásra november 2-4. között kerül sor, ezt követően november végén és december hónap folyamán látható majd a Kakuk Marci Szatmáron. November 19-én, hétfőn, 19 órától a budapesti József Attila Színházban vendégszerepel az októberben bemutatott Shakespeare-dráma, a Szentivánéji álom (rendező Tarnóczi Jakab), november 27-én, kedden pedig Nagyszalontán vendégszerepel a Szigligeti Társulat a Bányavakság című komédiával.