Turnéra indul az Osonó Színházműhely

Turnéra indul az Osonó Színházműhely

November 13-18. között Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely és Budapest közönsége láthatja az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című, a fiatalok személyes történeteit feldolgozó előadást. A már 618 alkalommal bemutatott produkciót minden esetben egy interaktív közönségtalálkozó követi, amely teret ad a közös gondolkodásra, a dokumentarista előadásban felvetett témák és problémák megvitatására. A turné november 18-án Budapesten, a Katona József Színházban 19.15 órakor kezdődő előadással zárul.

A Fazakas Misi által rendezett előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. A produkció eddig 3 kontinens 24 országának 192 településén került bemutatásra.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

A társulat a közelmúltban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, előtte Regisztrált Tehetségponttá, majd Európai Tehetségponttá vált és magáénak tudhatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját is. 

Szereplők: Mucha Oszkár, Póra Jácinta, Kalotai Máté, Basa Ádám, Kósa Emese

Technikus: Csortán Géza                                  

Rendező: Fazakas Misi

A turné programja:

November 13: CSÍKSZEREDA – 18.00 óra (Csíki Mozi- a Kalot Egyesület szervezésében)

November 14: KOLOZSVÁR – 13.00 óra (János Zsigmond Unitárius Kollégium)

November 15: MAROSVÁSÁRHELY – 11.00 és 13.00 (Mihai Eminescu Ifjúsági Ház)

November 16: BUDAPEST – 18.00 óra (H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ- az ELTE BTK HÖK szervezésében)

November 18: BUDAPEST – 19.15 óra (Katona József Színház)