Turnéra indul a Harag György Társulat

Turnéra indul a Harag György Társulat

A számos fesztiválon és helyszínen lép színpadra az októberi hónapban az Északi Színház Harag György Társulata. Először a Bessenyei Gedő István társulatigazgató és Bordás Attila által rendezett Hippolyt, a lakáj című előadás vendégszerepel október 10-én Margittán, a helyi művelődési házban, majd egy nappal később Tiszaújvárosban, a Derkovits Gyula Művelődési Központban kaphat a közönség betekintést Schneiderék életébe, amit igencsak felfordít a frissen alkalmazott lakáj. A szatmári előadás nyitja egyébként az idei Színház Határok Nélkül című rendezvénysorozatot, melynek visszatérő vendége a Harag György Társulat.

Pár nappal később, október közepén Székelyföld felé veszi az irányt a társulat, október 16-án pedig Gyergyószentmiklóson, a Nemzetiségi Színházi Kollokvium programjában szerepel a Székely Csaba Semmit se bánok című drámája, Lendvai Zoltán rendezésében. A következő megálló Csíkszereda lesz október 17-én, ott a Szakszervezetek Művelődési Házában lesz látható a nagy sikerű előadás.

Október 19-én az UNITER színházi szövetség által szervezett, és emiatt Románia legrangosabb és legjelentősebb színházi fesztiváljaként számontartott esemény vendége lesz a Semmit se bánok című produkcióval a Harag György Társulat Bukarestben.

A fővárosban másfél évtizedes kihagyást követően, 2018. őszén lépett fel először a társulat, a Festin pe Bulevard színházi fesztiválon, a Tévedések vígjátéka című Shakespeare-vígjátékkal. A kétszeres UNITER- és Jászai-díjas Bocsárdi László által rendezett előadás pedig megkapta a seregszemle közönség-zsűrijének a díját is. A mostani meghívás azonban még ehhez képest is mérföldkőnek számít, mivel a társulat előadásai a rendszerváltás óta eltelt évtizedek során még soha nem szerepeltek e rangos seregszemle műsorán.

A turné Kézdivásárhelyen, a Vigadóban ér véget, ahol október 21-én lesz látható a Semmit se bánok című előadás.