Turnén a szatmári Hippolyt, a lakáj

Turnén a szatmári Hippolyt, a lakáj

Amerre csak jár, jó kedv és hangos taps kíséri a Harag György Társulat Hippolyt, a lakáj című előadását. Az elmúlt időszakban pedig igen sok helyszínen vendégszerepelt a társulat a nagy népszerűségnek örvendő előadással. Ezt Tasnádon, Nagykárolyban és Nagybányán a Harag György Társulat bérletével láthatta a nagyérdemű, Nagyváradra bérletcserében jutott el az előadás – a tervek szerint pedig még lesznek további előadások is a bihari megyeszékhelyen, a Szigligeti Színház színpadán.

Március 14-én és 16-án Debrecenben, a Csokonai Nemzeti Színházban követhette figyelemmel a nagyérdemű, hogyan borítja fel a nyugalmat a frissen alkalmazott lakáj a Schneider család villájában. A debreceni előadásra – akárcsak az otthon játszott bérletszünetes előadásokra – villámgyorsan elfogytak a jegyek, a patinás színházépület nézőtere teljesen megtelt a műfaj szerelmeseivel.

A székhelyen kívül játszott Hippolyt, a lakáj című előadások sora hamarosan folytatódik: május hónapban Budapesten, a József Attila Színházban lesz látható.

Schneider Mátyás fuvarozó meglepő gyorsasággal gazdag és sikeres lesz, életét viszont megkeseríti a felesége által szerződtetett grófi lakáj – mert mostanság a lakáj a divat. Schneider lányát, Terkát egy jó családból származó férfihoz, Makács úrhoz akarja hozzáadni az mama, ám arra ő sem számít, hogy a lánya szívét lassacskán egy inkognitóban náluk dolgozó elszegényedett nemesi sarj hódíja meg. A helyzetet pedig tovább bonyolítja Mimi, a lokáltáncosnő megjelenése. Az arisztokrata családoknál szolgáló komornyik bevezetése „újgazdagék” háztartásába számos nevettető helyzetre ad alkalmat.

Az előadás szereplői: Gaál Gyula, Nagy Orbán, Moldován Blanka, Bogár Barbara, Bodea Tibor, Péter Attila Zsolt, Diószegi Attila, Gál Ágnes, Keresztes Ágnes és Orbán Zsolt. Rendezője Bessenyei Gedő István, társrendezője pedig Bordás Attila. A produkció díszlettervezői Fornvald Gréti és Cristian Gătina, jelmeztervezője Szabó Anna, zenei vezetője és zenekarvezetője Manfrédi Annamária, koreográfusai Gabriela Tănase és Bordás Attila, rendezőasszisztense Poszet Nándor, ügyelője és súgója Varga Katalin.