Turné és fesztiválszereplés ˗ Udvarhely Bábműhely friss hírei

Turné és fesztiválszereplés ˗ Udvarhely Bábműhely friss hírei

Az Udvarhely Bábműhely szeptember 25-27. között 5 alkalommal összesen 270 gyereknek és felnőttnek játszotta Hargita megye különböző falvaiban Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai című vásári bábjátékát. A malomfalvi, kecseti, szentléleki, atyhai, kányádi kicsiket és nagyokat örvendeztették meg játékukkal a szereplők: Szűcs-Olcsváry Gellért, Lukács Emőke, László Kata és Pál Attila.  Az előadást magyar népmesék nyomán írta, tervezte és rendezte: Aracs Eszter.

Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai
Fotó: Bartha Lóránd

A Bábműhely nem pihent sokat, hiszen már útnak is indult Nagyváradra, ahol holnap 2019. október 2-án, szerdán 16 órától a IV. Fux Feszt, az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválja keretén belül a frissen bemutatott Béka-királykisasszony című ifjúsági bábelőadást játsszák. Az előadást Kolozsvári Grandpierre Emil és Benedek Elek meséi nyomán írta, rendezte és játssza: Lukács Emőke. A zenéjét Pásztor Márk és Pál Attila színművészek írták és játsszák. A 12 éven felülieknek szóló népmese zenével és bábokkal mesél férfiról, nőről, szerelemről és fájdalomról. A népmesékre jellemző sok-sok emberöltőnyi bölcsesség párlataként nem arról beszél, hogy minden rendben van, hanem, hogy minden rendbe hozható. Erőt meríthetünk ebből a történetből, újra felszíthatjuk a lelkünk mélyén lakozó igazságot, hogy érdemes szeretni, érdemes megvívni a harcot önmagunkkal, érdemes és lehet megbocsátani – áll az előadás ismertetőjében.

A nagyváradi társulat egykori vezető személyiségéről, Fux Pálról elnevezett szakmai találkozó alatt tizenhét társulat huszonnégy előadását láthatja a közönség, a meghívott előadások mellett pedig szakmai beszélgetésekre és bábkonferenciára is sor kerül.