Tündérország jeltolmáccsal a Tompa Miklós Társulat műsorán

Tündérország jeltolmáccsal a Tompa Miklós Társulat műsorán

George Ştefan TÜNDÉRORSZÁG című drámáját a Román-magyar kulturális interferenciák a színházban 1918 után című projekt keretében mutatta be a Tompa Miklós Társulat, Keresztes Attila és Laurențiu Blaga rendezésében.

A TÜNDÉRORSZÁG kiindulópontja valós tény: egy marosvásárhelyi vegyes családban a román és a magyar nemzetiségek közötti félreértések több generációt is érintenek, amelyek szeretettel és gyűlölettel fűszerezik sorsukat. Ezzel egyidőben feltevődik a kérdés: Mi fájdalmasabb? Az, hogy a saját lányod annak a férfinak a fiába szerelmes, aki téged kommunista börtönre ítélt, vagy az, hogy a jövendőbeli vejed egy más etnikai csoport tagja?

George Ştefan szövege új szemszögből próbálja megvilágítani az örökös román-magyar etnikumok közötti konfliktust: előtérbe helyezi a megformált szituáció mélységes humán jellegét, háttérbe szorítva a politikait.

Szereposztás: Kilyén László, Kiss Bora, Nicu Mihoc, Cristian Iorga, Pál Zoltán, Loredana Dascălu; Rendezés: KERESZTES&BLAGA; Video design: Adrian Matei.

Az előadás június 6-án, csütörtökön este 7 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermi stúdióterében tekinthető meg.

A KÉTNYELVŰ ELŐADÁST A HALLÁSSÉRÜLT NÉZŐK JELTOLMÁCSOK SEGÍTSÉGÉVEL KÖVETHETIK.