Photo: Bereczky Sándor | http://www.facebook.com/bereczky.sandor

Tündérország a IV. Brassói Magyar Színházfesztiválon

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata idén George Ștefan: Tündérország című produkciójával vendégszerepel a IV. Brassói Magyar Színházfesztiválon. A négynapos seregszemle idei kiadása szabadtéri színházfesztivál, amely az Áprily Lajos Főgimnázium udvarán kerül megrendezésre 2020. augusztus 13-16. között, a meghívott társulatok és előadók pedig a hazai magyar színházi paletta Brassóban is népszerűséget szerzett előadói lesznek.

A Keresztes Attila és Laurențiu Blaga rendezésében létrejött kétnyelvű előadás  kiindulópontja valós tény: egy marosvásárhelyi vegyes családban a román és a magyar nemzetiségek közötti félreértések több generációt is érintenek, amelyek szeretettel és gyűlölettel fűszerezik sorsukat. A dráma új szemszögből próbálja megvilágítani az örökös román-magyar etnikumok közötti konfliktust: előtérbe helyezi a megformált szituáció mélységes humán jellegét, háttérbe szorítva a politikait. Előadók: Kilyén László, Kiss Bora, Nicu Mihoc, Cristian Iorga, Csíki Szabolcs, Loredana Dascălu.

A produkciót 2020. augusztus 15-én, szombaton este 20 óra 30-kor tekinthetik meg az érdeklődők az Áprily Lajos Főgimnázium udvarán.

Naprakész információk a Brassói Színházfesztivál Facebook oldalán  (facebook.com/MagyarSzinhazfesztival.Brasso), valamint a Brassói Lapok hasábjain olvashatók. Jegyeket az RMDSZ Brassó megyei szervezete székházában lehet váltani hétköznapokon 8.00-16.00 óra között, illetve online, a www.bilete.ro honlapon.