Tótferi történetével indítja új évadát a Havi Dráma SzatmárON

Tótferi történetével indítja új évadát a Havi Dráma SzatmárON

Csütörtökön, október 24-én 18 órai kezdettel az Északi Színház büféjében, a Grandstandban kezdődik a Havi Dráma SzatmárON felolvasószínházi sorozat új évada.

A Harag György Társulat a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel és a Látó Szépirodalmi Folyóirattal közösen indított programjában most Kárpáti Péter drámája lesz látható. Az előadás címe: Tótferi, avagy hogy született a világhőse, kinek keresztanyja Szempétör volt, szereplői pedig Frumen Gergő, Varga Sándor, Poszet Nándor, Moldován Blanka, Méhes Kati, Pável Réka m.v. és Bogár Barbara.

,,Meg van mondva. Az Ancikrisztus begyúttya a ténpört. A ténpör begyúttya az eget.” És BUMM! Kint a csikorgó tél, bent az Isten melege. A világ darabokra szakad odakint, odabent meg a legszebb, legerősebb, legtábornokabb hőse a világnak akar kiszakadni anyja hasából. Szempétör bábáskodik, a Dokter ahol tud, segít. Be van jelentve. Meg van mondva. Neki kell jönnie. Apokaliptikus misztériumjáték. Ami ezen túl van, az az Isten csöndje.

Az előadás rendezője ez alkalommal is egy pályakezdő alkotó, Székhelyi Dániel, aki korábban a budapesti Színház és Filművészeti Egyetemen tanult rendezői szakon, jelenleg pedig a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány szakos hallgatója. A produkció zenei vezetője Moldován Blanka, rendezőasszisztense Bogár Barbara.

A belépés ez alkalommal is ingyenes.