Tompa Miklós Társulat, Marosvásárhely- februári játékrend

A színház közleménye:

Rómeó és Júlia – itthon és Nyárádszeredában
Shakespeare Rómeó és Júlia című tragédiájára február 14-én, csütörtökön a Molter Károly bérlet érvényes, február 15-én, pénteken szabadelőadásként tekinthető meg a produkció, mindkettő 19.30-tól, február 17-én, vasárnap pedig Nyárádszeredában, a Művelődési házban vendégszerepel a produkció.

A Harsányi Zsolt rendezte musical-vel a Tompa Miklós Társulat ebben a hónapban még három alkalommal várja a szórakozni vágyó közönséget. Az előadás koreográfusa Bodor Johanna, zenei vezetője és karmestere Incze G. Katalin, a főszerepekben pedig Varga Andrea és Bokor Barna látható.

A My Fair Lady című musical február 13-án, szerda este 19.00 órától és február 16-án, szombaton este szintén 19.00 órától kerül műsorra. 13-án a Delly Ferenc, 16-án pedig a Köteles Sámuel bérletek érvényesíthetők.
A hónap utolsó My Fair Lady-je február 20-án, este 20.00 órai kezdettel tekinthető meg, erre az alkalomra Harag György egyetemista bérleteseinket várjuk.

Bányavirág: február 24-én, vasárnap
A BBC Imison-díjával nemrég kitüntett Székely Csaba sikerdarabját, a Bányavirág-ot február 24-én, vasárnap 19.30-kor láthatják az érdeklődők a színház kistermében. Főszerepekben Viola Gábor és Bányai Kelemen Barna, rendező: Sebestyén Aba.
„Viola és Bányai remek összjátékról és összehangoltságról is számot ad az előadás utolsó, húsz perces jelenetében. Igaz ugyan, hogy ez a rész némileg feloldja az előtte történteket, hiszen nem fokozódik tovább a feszültség, a közeg reménytelensége – ami az előadás kifejezetten szórakoztató humora ellenére végig süt a színpadról -, azonban a zárás, az előzmények tudatában kifejezetten lesújtó. Ahogy lesújtó az az állapot is, hogy ebben a nyomasztó szürkeségben és alkoholgőzben az embereket egyszerűen akasztófára húzza a saját kezük”- írja a 7ora7.hu színházi portál szerzője, Nyulassy Attila a marosvásárhelyi előadásról.
Felhívjuk azok figyelmét, akik a www.biletmaster.ro honlapon elővételben váltottak jegyet, hogy az előadás időpontja február 28-ról február 24-re módosult. Az esetleges kellemetlenségért elnézést kérünk!

NAGYTERMI ELŐADÁSOK

13. szerda, 19:00 óra Alan Jay Lerner – Frederick Loewe MY FAIR LADY, musical, Delly Ferenc bérlet
15. péntek, 19:00 óra Carl Orff CARMINA BURANA, táncszínházi előadás
16. szombat, 19:00 óra Alan Jay Lerner – Frederick Loewe MY FAIR LADY, musical, Köteles Sámuel bérlet
20. szerda, 20:00 óra Alan Jay Lerner – Frederick Loewe MY FAIR LADY, musical, Harag György egyetemista bérlet

KISTERMI ELŐADÁSOK

14. csütörtök, 19:30 William Shakespeare RÓMEÓ ÉS JÚLIA, tragédia, Molter Károly bérlet
15. péntek, 19:30 William Shakespeare RÓMEÓ ÉS JÚLIA, tragédia, Szabadbérletek
24. vasárnap, 19:30 Székely Csaba BÁNYAVIRÁG, dráma, Szabadbérletek

A Tompa Miklós Társulat februári műsora megtalálható honlapunkon is: www.nemzetiszinhaz.ro