Tompa Gábor a 19. Rövid Dráma Fesztivál legjobb rendezője

Tompa Gábor a 19. Rövid Dráma Fesztivál legjobb rendezője

Szeptember 20-29. között került sor Nagyváradon a 19. Nemzetközi Rövid Dráma Fesztiválra. A Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata szeptember 21-én a Tompa Gábor rendezte Leonida Gem Session című előadással szerepelt Nagyváradon.

A Florica Ichim, Ioana Moldovan, Doru Mareş színikritkusok, valamint a Mircea Diaconu színművész és Fodor Zeno teatrológus alkotta öttagú zsűri a Leonida Gem Session című előadásért Tompa Gábornak ítélte oda a legjobb rendező díját. A legjobb rendező kategóriában jelölték Mihai Măniuţiut a Swedeborg úr álmodni akar című előadás színreviteléért (Vasile Alecsandri Nemzeti Színház, Iaşi), míg Alexandru Mihăescut Mark Ravenhill A vágás  című darabjának megrendezéséért (Ioan Slavici Klasszikus Színház, Arad).

A Kolozsvári Állami Magyar Színház előadását a legjobb előadás és a legjobb díszlet-jelmez (Carmencita Brojboiu)  kategóriákban is jelölte a zsűri.

A tavalyi évadban bemutatott Caragiale nyomán szabadesésben: Leonida Gem Session Tompa Gábor és Visky András színpadi változata. Az előadás ősszel további két fesztiválra kapott meghívást: október 19-én este 7 órától a bukaresti Nottara Színház által szervezett Fest(in) pe Bulevard programjában szerepel, majd október 29-én 17.00 és 21.00 órától a Bulandra Színház Toma Caragiu (Icoanei) termében látható az Országos Színházi Fesztivál (FNT) keretében.