Tomcsa online estek - csütörtök. 8

Tomcsa online estek – csütörtök. 8

A Tomcsa Sándor Színház áprilisban indítja el online előadássorozatát Tomcsa estek – csütörtök 8. címmel. Ebben a hónapban négy alkalommal várja a képernyők elé a színházkedvelőket április 9-étől kezdődően minden csütörtökön a teátrum egy-egy kedvelt, a nézők által is kért előadással. Minden előadás egyszeri alkalommal lesz megtekinthető, a színház Facebook-oldalán.

Április 9-én, csütörtökön este 8 órától Miro Gavran, horvát kortárs szerző Fagyi című darabját láthatják a színház Facebook-oldalán. A darab magyar nyelvű ősbemutatójára 2019. október 2-án került sor, Barabás Árpád rendezésében, stúdiószínházi körülmények között. A bemutatót követően a színház folyamatosan telt házzal játszotta az előadást, az április közepére betervezett előadásokra már februárban elkeltek a helyek, ezért a nézők kérésére első alkalommal ebben a hónapban ezt az előadást közvetíti az online térben a színház.

A következő csütörtökön, április 16-án este 8 órától az ugyancsak nagy sikernek örvendő, de sajnos egy sérülés miatt keveset játszott előadásra kerül sor az Andrea Gavriliu rendezte mozgásszínházi előadásra, a Terméketlen szépségre.

Április 23-án, este 8 órától a Tomcsa Sándor Színház nagy sikernek örvendő, 2018-ban bemutatott, Nem lesz reggel, Fred! című előadása lesz látható az eredeti szereposztással. A színház nemrég újította fel az előadást új szereposztásban, mert egy nagyobb lélegzetű magyarországi turnén vett volna részt az előadás május elején a darab szerzője, Moravetz Levente meghívására, melyre sajnos a jelen körülmények között nem kerülhet sor.

A hónap utolsó előadására 30-án, a román nézőknek is kedveskedik, hiszen román felirattal lesz látható a Thornton Wilder: Mi kis városunk című előadás. A Vladimir Anton által rendezett produkciót a Legjobb előadás díjára jelölte a XXVIII. UNITER Gála, Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu, Călin Ciobotari színházkritikusokból álló jelölő-zsűrije. Jakab Tamást, a Tomcsa Sándor Színház színművészét a Legjobb pályakezdő díjra jelölte a Román Színházi Szövetség az előadásban alakított George Gibbs szerepéért. Az előadást a Thália Színház nézőinek is ajánlja a színház, hiszen május elején, Budapesten játszotta volna a társulat.

Maradjanak otthon, gazdagodjanak élményekkel és emlékezzenek arra, hogy színházba járni jó!