Több mint 3100 lej bevétele volt a Harag György Társulat jótékonysági kézműves

Több mint 3100 lej bevétele volt a Harag György Társulat jótékonysági kézműves

A Harag György Társulat történetében egyedülálló kezdeményezésként december 10-én adventi jótékonysági kézműves vásárt rendeztek a társulat színészei és munkatársai. A saját kezűleg készített különböző ünnepi díszek, ékszerek, üdvözletek és sütemények értékesítése egyfajta főpróbaként már a december 9-ei Kakuk Marci előadás alkalmával elkezdődött, amikor az előadás előtt, illetve annak szünetében megvásárolhatók voltak a színház előterében.

Hétfőn aztán az igazi vásár a Grandstand büfében volt: a portékák után érdeklődőket a „haragos kézművesek” helyben készített, ízletes forralt borral kínálták, a vásárlás mellett pedig az érdeklődőknek lehetőségük volt beszélgetni is a társulat tagjaival.

Az eladásra kínált kézműves termékek elkészítésében közreműködött: Bogár Barbara, Budizsa Anikó, Budizsa Evelin, Frumen Gergő, Fúró Erika, Gál Ágnes, Keresztes Ágnes, Kovács Éva, Kófity Annamária, Laczkó Tekla, László Zita, Méhes Kati, Orbán Zsolt, Rappert-Vencz Áron, Rappert-Vencz Stella, Rappert-Vencz Gábor, Moldován Blanka, Nagy Anikó, Vékony Borbála és a társulat önkéntesei.

Szerdán, december 12-én aztán a vásáron befolyt 3120 lejes összeget Bessenyei Gedő István Társulatvezető, Stier Péter adminisztratív igazgató, illetve az esemény ötletgazdái, Bogár Barbara és Moldován Blanka adták át a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti szervezetét vezető Pallai Kristófnak. A jótékonysági vásár bevételeiből a kezdeményezők a Máltai Szeretetszolgálat által felmért sokgyermekes családok karácsonyát teszik szebbé.

Az adventi vásár is azoknak a társulaton belüli, alulról induló kezdeményezéseknek a sorába illeszkedik, amilyen a Versünnep, a SzatmárON program vagy a Havi Dráma, amelyek az ötlete a társulat egy vagy több színészétől származnak. Ez az esemény egyúttal tovább viszi a Harag György Társulat jótékonysági eseményeinek a sorozatát is, melynek része a Szabad fogas akcióhoz való csatlakozáshoz, az évenkénti jótékonysági előadások vagy a jótékonysági céllal megszervezett miniévad.