Több előadást tart Budapesten az Osonó Színházműhely

Több előadást tart Budapesten az Osonó Színházműhely

Április elsején 19 órakor az RS9 Színházban, április 2-án és 3-án 19 órakor az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központban lesz látható a fiatalok személyes történeteiből létrehozott, többszörösen díjazott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadás, amelyet mindenik esetben az Osonóra jellemző moderált interaktív beszélgetés követ.

A Fazakas Misi által rendezett produkciót eddig 466. alkalommal mutatta be a független társulat 3 kontinens 23 országának 165 településén. Az előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei, illetve az azokból született szövegkönyv képezi, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. A magyarországi adaptáció elkészítésében az Osonó produkciós partnere a budapesti Bakelit Multi Art Center volt.

A magyarországi Tiszta Formák Alapítvány által támogatott Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá vált és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át.

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika/ Kőhalmi Kamilla, Nagy Zsombor/ Müller Bence, Anna Bella Garamszegi/ Virginia Alexandra, Sándor Gergő/ Kozma Zsófi. Technikus: Pászka Gáspár.

Az előadás trailere ITT tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch? v=oNxNf_j9gXY

A társulat budapesti előadásainak programja ITT tekinthető meg:

http://osono.ro/musor/hu/4

A társulat idei Színházi Világnapi happeningje ITT tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch? v=giCS8DdgZN4