Tizenéves fiúk jelentkezését várják színházi szereplőválogatásra Marosvásárhelyen

Tizenéves fiúk jelentkezését várják színházi szereplőválogatásra Marosvásárhelyen

A nagysikerű A Pál utcai fiúk után, Vidovszky György újból Marosvásárhelyen rendez! A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a 2017/2018-as évad második felében William Golding: A legyek ura című ifjúsági előadását mutatja be.

A szereposztásba olyan 14-18 év közötti fiúk jelentkezését várják, akik érdeklődnek a színház iránt, fegyelmezettek, esetenként erőteljesebb fizikai és szellemi igénybevételt is vállalnak. Várják az átlagostól eltérő testalkatú, a minél különbözőbb karakterű ifjak jelentkezését is.

Jelentkezni november 30-ig lehet az előadás rendezőasszisztensénél, Fülöp Beánál telefonon (0744 985 742) vagy e-mailen (fulopbeataildiko@yahoo.com). A regisztráció során kérik feltüntetni a jelentkező nevét, életkorát, elérhetőségeit (telefonszám /e-mail), illetve oktatási intézményének nevét. Magára a szereplőválogatásra (castingra) december elején kerül sor.

Vidovszky György A Pál utcai fiúk próbafolyamata kapcsán: „Nálunk tanítási folyamat zajlik, ismerkedés az emberi kapcsolatokkal, helyzetekkel, a gyerekek megértik, hogy hogyan viselkedne egy másik figura, akit megjelenítenek, növeli az empátiát, ezáltal segíti őket az életben. A beállítás csak a folyamat végén következik, addigra megértik, hogy mi történik a színpadon. Hagytuk, hogy a saját személyiségükből keressék meg a színpadi viszonyokat, sokat improvizáltak, és ebből is csodálatos dolgok születtek, amelyek benne maradtak az előadásban. A drámapedagógia erről szól.”