Tisztelt ház- zenés vígjáték a Csíki Játékszín műsorán

Tisztelt ház- zenés vígjáték a Csíki Játékszín műsorán

A Csíki Játékszín január 4-én, szerdán 19 órától a Don Juan bérletes nézőinek játssza a Tisztelt Ház című zenés vígjátékot. Január 5-én, csütörtökön 19 órától a Tiborc bérletes nézőket várják a színházba. A bérletes előadásra a fennmaradó helyek függvényében jegyet is lehet váltani, felnőtteknek 25 lejes, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lejes áron.

Halmi Vera az erkölcs nevében felszólaló Takács képviselőt az Országházban nyilvánosan megvádolja liliomtiprással. Takács tisztázni szeretné magát, így kerülnek újra és újra lencsevégre együtt, mert a sajtó a nyomukban jár, hogy az olvasók elé tárhassa a „románc” folytatását. De kinek lehet hinni 1934-ben? Egy magát kompromittáltnak valló lánynak? Egy magát ártatlannak mondó politikusnak? A magát függetlennek tartósajtónak? És különben is, hogyan kerülnek a szerelmi botrány szereplői egyszer csak Pestről a tengerpartra?

Az előadás rendezője Lendvai Zoltán, koreográfusa Bóbis László, díszlet-jelmeztervezője Kelemen Kata, zenei vezetője Bene Zoltán. Az előadás kiemelt támogatója a Bethlen Gábor Alap.

Vadnay László – Békeffi István – Márkus Alfréd: TISZTELT HÁZ (zenés vígjáték)

A betétdalok dalszövegírói: Harmath Imre, Harsányi Zsolt, Kellér Dezső, Szilágyi László

szereplők:Halmi Vera: Sándor Anna, Takács, képviselő: Veress Albert, Szepes, szerkesztő: Kosztándi  Zsolt, Vali, színésznő: Zsigmond Éva Beáta, Halmi Zsuzsa: Szabó Enikő, Bakonyi: Kányádi Szilárd, Nők és hölgyek: Bokor Andrea, Fekete Bernadetta, Ráduly Beáta, Képviselők és urak: Bende Sándor, Keresztes Szabolcs, Lőrincz András Ernő, Pap Tibor, Puskás László. Zenekar: Ráduj Gábor, Boldizsár Szabolcs, Balázs Péter, Hompoth Arthur-Norbert, Bene Zoltán. Koreográfus-asszisztens: Zaiba Anikó, díszlet-jelmeztervező: Kelemen Kata, zenei vezető: Bene Zoltán, koreográfus: Bóbis László, rendező: Lendvai Zoltán.

Az előadás a 3G Galéria Kft, Hofra Kft, UMPA Bt. és Proscenium Kft ügynökségek engedélyével jött létre.