Terminus - színház a szül(et)ésről

Terminus – színház a szül(et)ésről

A Terminus című színházi esemény megírt dialógusok és a nyers valóság összefonódásában kísérli meg kinyitni a szülés és születés témáját. Manapság mindenki látott már szülést, aki amerikai filmet látott. Saját magunk és gyerekünk szül(et)éséről azonban keveset és behatárolt keretek közt beszélünk. A kismamafórumokon sokat, de egyféleképpen. Mit kell vinni, mit kell adni, mit kell kapni. A családban kevesebbet, óvatosabban. Megszületett, egészséges, örülünk neki. Férfiak egymás közt?! Na ne vicceljünk… Pedig élete során legalább egyszer a férfi is főszereplője ennek az átmeneti rítusnak.

Nem teszünk nagy felfedezéseket. Semmi olyat nem mondunk, amit sokan közülünk nem gondoltak volna, csak esetleg nem mondták ki hangosan. Résztvevőnek hívunk ebbe a párbeszédbe.

Alkotók: Boros Kinga, Dálnoky Csilla, Czikó Juliánna, Kozma Attila

Vizuális arculat: Szőcs Tímea (Timka)

https://www.facebook.com/terminusszinhaz

Helyszín: Petőfi Kávéház, Csíkszereda

Időpont: 2015. július 29. & augusztus 3., este 7 óra

RÉSZVÉTEL KIZÁRÓLAG A terminus.szinhaz@gmail.com CÍMRE TETT ELŐZETES BEJELENTKEZÉS ALAPJÁN! A helyek korlátozott száma miatt, kérjük, csak akkor jelentkezz be, ha tényleg el akarsz jönni, és érkezz pontosan! A későn érkezőket nem áll módunkban fogadni. A Kávéházban az esemény ideje alatt szabad a fogyasztás, ám rendelni legkésőbb 7 órakor lehet. A dohányosokat megkérjük, kezdés előtt szívják el cigijük.

Munkánkat 10 lejes adománnyal honorálhatod a helyszínen.

Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ – Centrul Cultural Judeţean Harghita, Erdélyi Összművészeti Egyesület, Petőfi Kávéház

Az esemény létrehozása idején Czikó Juliánna az RMDSz által finanszírozott, a Communitas Alapítvány kiírásán elnyert alkotói ösztöndíjban részesült.