Temesváron újra megnyitja kapuit a Párhuzamos Város, ezúttal az Erzsébetvárosban

Temesváron újra megnyitja kapuit a Párhuzamos Város, ezúttal az Erzsébetvárosban

A Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a Merlin Gyermek- és Ifjúsági Színház, valamint a Diogene Kulturális Egyesület a Párhuzamos város: Erzsébetvárosi party című előadás premierére készül július utolsó napjaiban. A július 21-én bemutatásra kerülő produkció zárja a Párhuzamos város temesvári színházi trilógiát, melyet Ana Mărgineanu rendező és Peca Ștefan drámaíró jegyez.

A Párhuzamos város trilógia első két előadásához (Józsefváros, Gyárváros) hasonlóan a közönség minden előadáson más útvonalat választhat a rendelkezésre álló történetszálak és útvonalak közül. Öt előadás, öt történet fut párhuzamosan az Erzsébetvárosban, akár egy színházi mozaik, melyek az est végén egyetlen átfogó tablóvá állnak össze, a Portál közelében. Mindegyik útvonalnak megvannak a maga főszereplői: a párhuzamos világból érkezett Lela, a rendőr Edgár (a Párhuzamos város: Józsefváros egyik mellékszereplője), az egykori gépírónő, Beáta (a Párhuzamos város: Gyárváros egyik mellékszereplője), a siket influencer, XO, valamint a Lela Crew tagjai.  Rajtuk keresztül ismerhetjük meg a környék rejtett történeteit.

A kreatív csapat tagja még Andreea Duță (koreográfia), Adrian Damian (díszlet), Maria Dombrov (jelmezek), Bajkó Attila és Foitik Károly (bábok), valamint Cári Tibor (zene). A nagyszabású szereplőgárda tagjai a magyar színház művészei: Lőrincz Rita, Hegyi Kincső, Vadász Bernadett, Balázs Attila, Czüvek Loránd, Jancsó Előd, Kiss Attila, Lajter Márkó Ernesztó, Magyari Etelka, Mátyás Zsolt Imre, Molnos András Csaba, Tokai Andrea, Vajda Boróka , Balló Helga, Mihály Csongor, Erdős Bálint, Lukács-György Szilárd, Vass Richárd, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília,  a Merlin Színház színészei: Madalina Ghitescu, Olivera Iovanovici, Raluca Grumăzescu, Paatricia A. Gavril, Raul Lăzărescu, Corina Dohanici, Octavia Petrișor, valamint Beatrice Tudor és Christine Cizmaș független alkotók.

Az előadás július folyamán három alkalommal, július 21-én, 22-én és 23-án este 20:30-tól kerül bemutatásra. A nézők az Erzsébetváros öt különböző pontjáról indulnak, minden útvonalon egy-egy karaktert követve, majd az UPT Építőipari Karának termében gyűlnek össze, ahol egyedülálló buli várja őket. A csarnok ipari terét a UPT alakította át a Párhuzamos Város szereplőinek és nézőinek befogadására.

Az előadás román és magyar nyelven zajlik, a fordítás pedig feliratozással történik. Jegyek 40 ron értékben válthatók a Színház pénztárában vagy online: https://ticket.tm-t.ro/hu címen.

A projekt a Temesvár – Európa Kulturális Fővárosa 2023, valamint a Nemzeti Kulturális Program része, melyet Temesvár önkormányzata a Projektközponton keresztül társ-finanszíroz.