Tein Teátrum: Kacsa – Felolvasószínház Sepsiszentgyörgyön

Tein Teátrum: Kacsa – Felolvasószínház Sepsiszentgyörgyön

Augusztus 26-án, kedden 21 órától ismét felolvasószínházi estet tartanak a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban. Ezúttal egy lengyel szerző, Bogusław Schaeffer Kacsa című darabját mutatja be Derzsi Dezső, Kolcsár József és Pálffy Tibor, közreműködik Kónya Ütő Bence.

A Tein Teátrumot  a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa és a Tein Teaház szervezi, a BGA Zrt támogatásával.

Ez a darab színészeknek készült. Formája némelyeknek gyanús lehet, ezért szolgáljon magyarázatul, hogy zenei kollázs formájában íródott, amely szinte adta magát, hogy színpadon megszólaljon.
Olyan színpadon, amilyet én szeretek; a fantázia, könnyedség, meglepetések, intellektualizmus, humor és többértelműség színpadán. Miért kell egy színpadi műnek homályosnak és többértelműnek lennie – kérdezheti valaki. Egy műnek többértelműnek, többsíkúnak, többoldalúnak kell lennie. A tapéták és plakátok lehetnek egyértelműek, de a műalkotások nem. A színdarabokat pedig máig is a műalkotások közé soroljuk. Vagy nem?”
(Bogusław Schaeffer)

Az előadás a teaház előtti téren zajlik, ezért a szervezők kérik a közönséget, hogy gépjárműveikkel máshol parkoljanak!