Tasnádi István drámája új formában a színpadon

Tasnádi István drámája új formában a színpadon

Június 27-én, szombaton 21 órától az Északi Színház udvarán lesz látható az előadás.


A felolvasószínházi kísérletként a Harag György Társulat alapításának 65. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepi hétvégén mutatta be a társulat a Paravarieté című előadást, mely most szabadtéri színpadi előadásként, jelentősen átalakítva született újjá.

A Tasnádi István drámája alapján színpadra vitt előadás szereplői: Bodea-Gál Tibor, Bogár Barbara, Diószegi Attila, Frumen Gergő, Méhes Kati, Moldován Blanka, Péter Attila Zsolt és Rappert-Vencz Stella. A zenekar tagjai: Manfrédi Annamária (zongora, zenekarvezető), Anderco Péter (szólógitár), Cserey Csaba (dob), Sabo Marcel (basszusgitár) és Zágoni Mihály (fúvós hangszerek).

Az előadás rendezője Balázs Attila, a Temesvári Állami Magyar Színház igazgatója, zeneszerzője Cári Tibor, a díszletet Cristian Gătină, a jelmezeket Szabó Anna állította össze.

A Paravarieté egy modern „freak show”, bizarr cirkuszi tessék-lássék, ahol a szakállas nő és a kétfejű gyermek, vagy az üveget rágicsáló nyelőművész helyett, valami sokkal megdöbbentőbb mutatvány orgiával örvendeztetjük meg a nagyérdeműt: a zenés varieté est során, hétköznapjainkból ismert figurák kelnek életre a porondon, hogy cirkuszi számmá tökéletesítve létezésüket, a maguk teljes abszurditásában kiteljesedve kápráztassák el Önöket! Figyelem: a produkció során látott mutatványokat ne próbálják ki otthon, fellépőink képzett szemfényvesztők és artisták, a szomszédból!

Jegyek kaphatók az Északi Színház jegypénztárában minden hétköznap 10 és 17 óra, szombaton pedig 10 és 13 óra között, vagy az előadások előtt egy órával, illetve a Biletmaster.ro online jegyértékesítő rendszerben.