Tartuffe - Májusban többször is Marosvásárhelyen

Tartuffe – Májusban többször is Marosvásárhelyen

Molière TARTUFFE című, nemrég bemutatott színművét még két alkalommal láthatja májusban a Tompa Miklós Társulat közönsége. Az előadás rendezője, Keresztes Attila a premier előtt ekképp nyilatkozott: „Sokan vígjátékként játsszák, de a szerző szerint csak annyira nevetséges, amennyire a komoly dolgok eltúlzása az. Mi az utóbbi megállapítás szellemében visszük színre az előadást, amelynek fontos kérdései közé tartozik az is, hogy mi kell egy embernek ahhoz, hogy a legjobb szándékkal az őrületbe tudja kergetni a környezetét? Tulajdonképpen egy nagyon egyszerű családi drámáról van szó, annyi humorral, amennyi abszurditás van az életünkben.”

A címszerepet Bokor Barna és László Csaba felváltva játsszák, hozzájuk csatlakozik  Biró József kolozsvári vendégművész, valamint Biluska Annamária, Varga Andrea, Bartha László  Zsolt, Kádár Noémi, Csíki Szabolcs, Gecse Ramóna, Galló Ernő, Varga Balázs és Korpos András. Díszlet: Fodor Viola, jelmez: Bianca Imelda Jeremias, zene: Boros Csaba, rendezőasszisztens: Keresztes Franciska.

Az előadás újra megtekinthető május 14-én, csütörtökön, és 31-én vasárnap 19.30 órai kezdettel. A Nagyterem színpadán stúdiótérben játszott előadásra jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon.