Tartuffe - Előadás Marosvásárhelyen

Tartuffe – Előadás Marosvásárhelyen

Molière TARTUFFE című színművét Keresztes Attila rendezésében a 2014/2015-ös évadban mutatta be a Tompa Miklós Társulat. A harmadik évada sikeresen műsoron tartott előadásban a címszerepet Bokor Barna és László Csaba váltakozva játsszák (amelyikük éppen nem Tartuffe-öt alakítja, az Lőrincet, a szolgáját játssza). Hozzájuk csatlakozik Bíró József, Biluska Annamária, Varga Andrea, Bartha László Zsolt, Kádár Noémi, Csíki Szabolcs, Gecse Ramóna, Galló Ernő, Varga Balázs és Korpos András. Díszlet: Fodor Viola, jelmez: Bianca Imelda Jeremias, zene: Boros Csaba, rendezőasszisztens: Keresztes Franciska.

Az előadást a Nagyterem színpadán kialakított stúdiótérben játsszák, ami sajátságos intimitást kínál az előadóknak és a nézőknek egyaránt.

A FIDELIO.HU oldalon megjelent kritikában Papp Tímea így ír a produkcióról: ”Szépen komponáltak a képek ebben szűk, kis mélységű fekete dobozban, gyönyörűek benne a sötétek, szinte thrillerszerűen égnek a gyertyák és világítják meg a hamuszín arcokat. Még némi – stílszerűen fekete – humor is felsejlik (benne).”

A hangsúlyozott érdeklődésre való tekintettel a TARTUFFE előadás 2017. március  24-én,  pénteken  19.00 órától rendkívüli műsorra tűzésben tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermi stúdióterében.

Jegyek válthatók a Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (hétköznap 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251) és a Színházban működő jegypénztárban (hétköznap 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865), továbbá online, a www.biletmaster.ro honlapon.