Tapasztalatcserét szervez a MASZÍN Székelyudvarhelyen

Tapasztalatcserét szervez a MASZÍN Székelyudvarhelyen

A MASZÍN – Magyar Színházi Szövetség, 2021. április 7-én és 8-án kétnapos tapasztalatcserét szervez a tagszínházak könyvelőségein és PR-osztályain dolgozó munkatársainak továbbképzése céljából. A műhelymunkára Székelyudvarhelyen kerül sor, az esemény házigazdája a Tomcsa Sándor Színház.

A Magyar Színházi Szövetség (MASZÍN) 2016-ban alakult azzal a céllal, hogy érdekképviseleti támogatást és hátteret nyújtson az erdélyi magyar színházak számára, szakmai továbbképzéseket szervezzen, valamint teret adjon egy a tagszínházak repertoárjából reprezentatív keresztmetszetet kínáló vándorfesztiválnak. A MASZÍN alapítói a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, az Aradi Kamaraszínház, a nagyváradi Szigligeti Színház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, a Csíki Játékszín 2018-ban csatlakozott a MASZÍN-hez.

A tapasztalatcserén résztvevő öt társulat – a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, és a nagyváradi Szigligeti Színház, a Csíki Játékszín valamint a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház – közel harminc munkatársa vesz részt.