Táncszínházi western készül az M Studiónál

Táncszínházi western készül az M Studiónál

Fehér Ferenc rendezésében készül az M Studio legújabb előadása, a budapesti rendező-koreográfus ezúttal egy táncszínházi westernt állít színpadra a társulatnál: A Jó, a Rossz és a K**va anyád c. produkciót december 2-án mutatják be Sepsiszentgyörgyön.

Az új produkció Fehér Ferenc harmadik rendezése a társulatnál, a KAMPF és a Személyazonosság c. előadások sikerét követően nagy örömükre szolgált, hogy a rendező újra elfogadta meghívásukat – ismertette az együttműködés körülményeit Márton Imola művészeti vezető a társulat sajtótájékoztatóján. Fehér Ferenc megjegyezte, hogy a kortárs tánc területén westernt nem állítottak még színpadra, éppen ezért jelentett kihívást a western műfaji sajátosságait mozgásszínházi nyelvre lefordítani.

A Jó, a Rossz és a K**va anyád c. produkciót műfajilag „színes, blablául beszélő, magyar táncszínházi westernként” határozza meg a rendező, jelezve, hogy nincs konkrét beszélt nyelv az előadásban. Egyúttal pedig rávilágít arra is, hogy a humor itt sokkal fontosabb jelentőséggel bír, mint korábbi előadásaiban. A cím természetesen a nézőnek eszébe juttatja az 1966-ban készült A Jó, a Rossz és a Csúf című western-klasszikust, de markánsan el is távolítja tőle. „Az eredeti történetből mindössze a cím és a hangulat szolgál alapul. A történet itt igen egyszerű. Egy kis közösségről szól, akik mindennapjaikat egymás közt élik meg és élik túl.” – olvasható a szinopszisban. A történetmesélésnél azonban sokkal fontosabb a képi világ, valamint a koreográfiákban kibontakozó helyzetek és viszonyok. „Szeretem a történetet elengedni és csak képekben gondolkodni” – fogalmaz Fehér Ferenc, megjegyezve egyúttal azt is, hogy a folyamat sokkal fontosabb számára az alkotásban, mint maga a végeredmény.

Az előadás szereplői: Bajkó László, Deák Zoltán, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila. A zenét, ahogy az előadás rendezői koncepcióját és koreográfiáját is, Fehér Ferenc jegyzi. Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.

A Jó, a Rossz és a K**va anyád c. előadást december 2-án, pénteken 19 órától mutatják be a Háromszék Táncstúdióban, majd december 3-án is megtekinthető lesz. A bemutatóra 5 lejes helyjeggyel érvényesek az Ábel bérletek, helyet előjegyeztetni, jegyet vásárolni a sepsiszentgyörgyi Kulturális Szervezőirodában és a www.biletmaster.ro oldalon lehet. Az előadás 16 éven aluliaknak nem ajánlott.