Táncművészeti programok a Szigligeti Színházban

Táncművészeti programok a Szigligeti Színházban

Mozgásszínházi előadások, táncművészeti workshopok és rendhagyó drámaórák felnőtteknek, valamint diákoknak egyaránt: január 28 – február 3. között hat programmal várja az érdeklődőket a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese.

A táncművészeti programsorozatot a sepsiszentgyörgyi M Studio A Jó, a Rossz és a K**va Anyád című mozgásszínházi előadása nyitja. . A Fehér Ferenc által rendezett és 2016 decemberében bemutatott táncelőadás egy kis közösség tagjairól szól, akik mindennapjaikat egymás szórakoztatásával élik túl. A mulatságnak és a párbajoknak itt hatalmas szerepe van. El Perdido lakosainak monoton életét egy esemény hirtelen felborítja.

Február 1-3. között a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese a Nemzeti Táncszínházzal, a Káva Kulturális Műhellyel és a Közép-Európa Táncszínházzal együttműködésben változatos szakmai programokat szervez a tánc és mozgás iránt érdeklődők számára.

A Horda2 tánc/színházi nevelési előadás a középiskolás korosztályok számára fogalmazza újra Kun Attila koreográfiáját, amely az egyén és a közösség viszonyát taglalja. A többszörösen díjazott ifjúsági előadás február 1-én, 17 órától látható a Szigligeti Színház nagytermében.

Február 2-án, 10.30-tól a Szigligeti Színház nagytermében Az Igaz történet alapján című előadást láthatják az érdeklődő gimnazisták. A 6-8. osztályosoknak szóló produkció fókuszában egy széthulló család áll (gyerekeit egyedül nevelő anya, útkereső kamasz fiú, szkeptikus kamasz lány és távollevő apa). Történetükön keresztül a 12-14 éves résztvevőkkel arról gondolkodunk közösen, hogyan őrizze meg az emberségét (és a gyerekségét) valaki egy széthulló családban?

Február 2-án 16-18 óra között pedagógusoknak, táncosoknak, színészeknek, illetve diákoknak szóló rendhagyó mozgásórára kerül sor a Közép-Európa Táncszínház szervezésében, február 3-án 10-12 óra között pedig a Káva Kulturális Műhely tart komplex drámaórát felnőtteknek a Szigligeti Stúdióban.

A programokon való részvétel díjtalan, azonban mivel a férőhelyek száma korlátozott előzetes jelentkezés szükséges, melyet a nagyvaradtancegyuttes@gmail.com email-címen tehetnek meg. Jelentkező levelükben kérjük, küldjék el adataikat (név, életkor, foglalkozás, telefonszám, lakóhely).

Február 3-án 19 órától Magyarország egyik legmeghatározóbb tánctársulata vendégszerepel újra Nagyváradon. Ezúttal Sztravinszkij Tavaszi áldozatával, valamint Bartók Kolophón hercegnőjével lépnek fel a Szigligeti Színház nagytermében, egy Bartók-Sztravinszkij est keretében.

Február 28-án 19 órától Csendélet című előadásával vendégszerepel a Szigligeti Stúdióban a budapesti Pataky Klári társulata.

Az előadásra jegyek a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.