Táncfesztivál a Szigligeti Színházban

Táncfesztivál a Szigligeti Színházban

Idén első alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház az Infinite Dance Festival névre keresztelt tánc- és összművészeti fesztivált. A május 19-24. között megrendezésre kerülő eseménysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai kulturális érdeklődésben elhanyagolt tánc- és mozgásművészet lehetőségeire és műfaji sokszínűségére. 

Sokszínű, mozgalmas és exklúzív – ezekkel a kulcsszavakkal jellemezhetnénk az Infinite Dance Festival első kiadását, amelynek programjában néptánc, balett, valamint kortárs műfajok is egyaránt helyet kapnak. A feszitvál hat napja alatt a Szigligeti Színház a Kárpát-medence olyan jelentős műhelyeit látja vendégül, mint a Magyar Állami Népi Együttes, a temesvári Csíky  Gergely Állami Magyar Színház, a Miskolci Balett, a kolozsvári GroundFloor Group, a Győri Balett, a Közép-Európa Táncszínház, az András Lóránt Társulat, valamint a Szegedi Kortárs Balett.

A fellépő hivatásos táncegyüttesek mellett a táncművészeti főiskolák, valamint a helyi amatőr mozgalmak is megmutatkozási lehetőséget kapnak, a szervezők pedig olyan eseményekkel készülnek, amelyekkel a város lakosságát is be tudják vonni az ünneplésbe. A nagy- és stúdiótermi előadások mellett így workshopok, utcai megmozdulások, valamint koncertek várják az érdeklődőket.

Bolero

Jegyek a színház jegypénztárában keddtől péntekig 11-17 óra között, illetve az előadások előtt egy órával, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. További információk, valamint a részletes program a fesztivál honlapján, az idf.szigligeti.ro címen található. Fő partnerek: Bihar Megyei Tanács, NKA, Constructorul Sălard.  Az esemény kiemelt támogatói: Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, Bihari Napló, Jurnal Bihorean, Kultúrpart, Moszkva Kávéház.

 Az Infinite Dance Festival előadásainak programja:

 

19.,  kedd 19:00

Szigligeti Színház terme

Magyar Állami Népi Együttes: Szarvasének

19.,  kedd 21:00

Szigligeti Stúdió

Csiky Gergely Állami Magyar Színház: 7/7

 

20.,  szerda 11:00

Szigligeti Színház terme

Miskolci Balett: Hamupipőke

 

20.,  szerda 14:00

Szigligeti Színház terme

Miskolci Balett: Hamupipőke

 

20.,  szerda 19:00

Szigligeti Stúdió

GroundFloor Group: Parallel

 

21.,  csütörtök 19:00

Szigligeti Színház terme

Győri Balett: Generációk

 

22.,  péntek 19:00

Szigligeti Színház terme

Közép-Európa Táncszínház: Horda

 

 

22.,  péntek 20:30

Szigligeti Stúdió

András Lóránt Társulat: A lecke  

 

 

23.,  szombat 19:00

Szigligeti Színház terme

Főiskolák gálája

 

24.,  vasárnap 19:00

Szigligeti Színház terme

Szegedi Kortárs Balett: Stabat Mater/Tavaszi áldozat