Tamási Áron 120 éves - A színház névadóját ünnepli a sepsiszentgyörgyi színház

Tamási Áron 120 éves – A színház névadóját ünnepli a sepsiszentgyörgyi színház

2017. szeptember 20-án  a sepsiszentgyörgyi színházban a teátrum névadóját, Tamási Áront ünnepelik egy egész napos rendezvénysorozattal. A 120 éve született Tamási Áron művei, szellemisége és szelleme az elmúlt évtizedekben tökéletesen beépültek a társulat működésébe, és utakat nyitottak afelé a korszerű és érvényes színjátszás felé, amit jelenleg képviselnek.

Tamási Áron születésnapja kitűnő alkalom arra, hogy a város lakói szembesüljenek az írásaiban rögzített képekkel, sajátos humorával és éles párbeszédeivel.

Az egész napot és az egész várost behálózó események estére a főtérre, majd a színháztermekbe vezetnek. 18 órai kezdettel a társulat színművészei Tamási Áron válogatott novelláiból tartanak felolvasóestet a Kamarateremben, 20 órai kezdettel pedig a színház Nagytermében a Dresch Qvintet Tamási Áron-tiszteletkoncertjét tekinthetik meg. Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas zenész, sajátos zenei világával a nemzetközi kortárs dzsessz fontos úttörője, aki a magyar népi hangzásvilág és a jazz zene egyvelegét szólaltatja meg szaxofonjával. 1997-ben, Tamási Áron centenáriumán is Dresch Mihály és együttesének játéka koronázta meg a rendezvénysorozatot, idén újból vállalták, hogy megtisztelik Sepsiszentgyörgyöt Tamási Áron 120-ik születésnapjának megünneplése alkalmából.  A Tamási Áron tiszteletkoncerten, a szaxofonon és fuhun játszó Dresch Mihály mellett Brasnyó Antal brácsával, Csoóri Sándor brácsával és tamburával, Zimber Ferenc cimbalommal, míg Bognár András nagybőgővel lép fel.

A Tamási Áron novellák felolvasóestjére a belépőjegyek ára egységesen 10 lej. A Dresch Qvintet koncertre a teljes értékű jegyek 20 lejbe, míg a diákjegyek 10 lejbe kerülnek.  Jegyvásárlásért várják Önöket a Városi Szervezőirodában és a biletmaster.ro weboldalon.