Talált kép: Illyés Kinga – Erdélyi Lajos

Talált kép: Illyés Kinga – Erdélyi Lajos

A Játéktér 2016. tavaszi számából

Levél Illyés Kingától Szilágyi Domokos részére – részlet Szilágyi Domokos megfigyelési dossziéjából. Fotó: Erdélyi Lajos. A szöveget és képet Török-Illyés Orsolya bocsátotta a Játéktér rendelkezésére.

„Persze, nem tudtál eljönni, későn értesítettelek, de azt szerettem volna, hogy meglepetés legyen, hogy örülj, hogy készen állok a teljes felolvasóesttel, amelyen a te verseidet mondom el. Tudtam, hogy a vizionáláson belém fognak kötni – hogy miért, nem kell magyaráznom, főleg ha megnézed a programot. Már készen vagyok az est első részével (ez félórás), és október 18 és 20-a között részt veszek a bákói egyéni színházi fesztiválon (ez verseny lesz).

Ha kettészakadok, akkor sem tudok címet adni az estnek, úgyhogy egyelőre csak a műfaji meghatározás marad: lírikus oratórium. Tudom, hogy ez így nem túl vonzó a nagyközönség számára, mert ugyebár új műfajról van szó, de kérlek, adj te nevet a gyermeknek! Olyan négy-öt hét múlva bemutatom a teljes műsort.

Május óta csak a te verseiddel foglalkozom, és ezért igen közel kerültem hozzád, az örömeidhez és keserűségeidhez, de be kell látnom, hogy ennek ellenére sem tudjuk egymást segíteni, pontosabban mindez neked semmit nem segíthet.”