Take, Ianke és Cadâr- Bemutatóra készül a Liviu Rebreanu Társulat

Take, Ianke és Cadâr- Bemutatóra készül a Liviu Rebreanu Társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának első nagytermi bemutatója a Victor Ioan Popa: TAKE, IANKE ÉS CADÂR című színművéből készült előadásRendező: Nicu Mihoc, díszlet- és jelmeztervező: Horațiu Mihaiu.

Szereposztás: Liviu Pancu (Take), Dan Rădulescu (Ianke), Costin Gavază (Cadâr), Cristian Iorga (Ionel), Loredana Dascălu (Ana), Csaba Ciugulitu (Ițic), Cristina Holtzli (Safta), Ștefan Mura (Gipsy).

Victor Ion Popa 1932-ben írt Take, Ianke és Cadâr című színműve kiállta az idő próbáját és a két világháború között íródott román drámairodalom egyik legkedveltebb és legtöbbször színre vitt műve lett. A történet három – egy román, egy zsidó és egy török – kereskedőről szól, akiknek nyugalmát felkavarja egy személyes jellegű bonyodalom. A történések teljesen átírják a köztük lévő interetnikus kapcsolatot, mélyen érintve emberi mivoltukat. A globális társadalmi feszültségek alapját szolgáló migrációs jelenség, illetve a nemzeti kisebbségek és a többségi népesség közötti politikailag táplált feszült kapcsolatok fényében, a Take, Ianke és Cadâr humorral teli kérdéseket vet fel, és válaszokkal is szolgál, ironikus engedékenységgel érintve az emberi gyengeségeket; a kölcsönös megértésen alapuló kiegyezések lehetőségét pedig különös intelligenciával emeli ki.

Victor Ioan Popa műve aktualitásával bűvöli el a közönséget, az emberségesség új mérföldkövét jelzi egy olyan társadalomban, amely hajlamos azelőtt ítélkezni, mielőtt megpróbálná megérteni a másik nézőpontját. Győzni fog-e a szerelem mindenek fölött? Kiderül a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának előadásában.

A bemutatóra 2019. október 3-án, csütörtökön, 19.00 órától kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. Az előadás magyar nyelvű felirattal követhető és 14 éven felülieknek ajánlott. Időtartama: 2 óra 10 perc (egy szünettel).

Jegyek a Kultúrpalotában működő jegyirodában (telefon: 0372758230), a színházi jegypénztárban (telefon: 0365806865) és a www.biletmaster.ro honlapon válthatók.