Szomorú vasárnap- A budapesti Madách Színház előadása Marosvásárhelyen

Szomorú vasárnap- A budapesti Madách Színház előadása Marosvásárhelyen

A budapesti Madách Színház vendégelőadása lesz látható szeptember végén a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. Müller Péter – Seress Rezső Szomorú vasárnap zenés darabja egy halhatatlan szerelem történetét mutatja be. Az előadásban felcsendülő Seress-slágerek egykor kimagasló népszerűségnek örvendeztek, talán napjainkban sem idegenek a vásárhelyi közönség számára.

A legendás kispipai zongorista ezúttal városunkba jön. Jön hogy „rendezze a cehhet”, hogy egész sorsát – s vele sok évtized magyar történelmét – zenével, dallal és tánccal újra elmesélje. És jön Jani pincér, egyetlen barátja. És jön a felesége, Helénke, akivel hosszú életének minden küzdelmét végigélte. Beszállnak a játékba. Seress csak a végén tudja meg, hogy Helénke szerette – szerelemmel szerette.

„Boldog voltam, s én marha, észre sem vettem!”
Játszanak. Énekelnek. Táncolnak.
És vidám szózatként szól a daluk: „Szeressük egymást, gyerekek!”

Szereposztás: Seress Rezső: Rudolf Péter; Helén: Nagy-Kálózy Eszter; Pincér/Pap/Katona/Férfi: Nagy Sándor. Díszlettervező: Horgas Péter. Jelmeztervező: Bujdosó Nóra. Zenei vezető: Kocsák Tibor. Koreográfus: Hajdu Anita. Szcenikus: Tompai Zsuzsa. Videó-animáció: Molnár Balázs, Vincze Nóra. Hangmérnök: Ditzmann Tamás, Nagy Gergely. Zenei munkatárs: Erős Csaba, Neumark Zoltán, Puskás Péter. A rendező munkatársa: Kutschera Éva, Nagy Attila. Rendező: Horgas Ádám.

A Csak átutazó vagyok… című dal zeneszerzője Horváth Jenő, a Szomorú vasárnap című dal szövegírója Jávor László, az Ember egy léha… című dal szerzője Erdélyi Mihály, a Maga az első bűnös asszony című dal zeneszerzője László Imre. Dramaturg: Vinkó József.

Az előadást az UMPA ügynökség és az EMB Universal Zeneműkiadó engedélyezte.
Az előadás hossza 2 óra 35 perc, egy szünettel.

A vendégelőadások a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében a következő időpontokban lesznek láthatók: 2019. szeptember 28., szombat 16.00 és 20.00 óra, szeptember 29., vasárnap 15.00 és 19.00 óra.

Jegyek és bérletek válthatók a Színházban működő jegypénztárban (kedd-péntek 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, tel. 0365 806 865), a Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (kedd-péntek 12.00-17.30 óra között, tel. 0372 951 251), valamint online, a www.biletmaster.ro honlapon.