Színháztechnikai workshopot tartott a Magyar Színházi Szövetség

Színháztechnikai workshopot tartott a Magyar Színházi Szövetség

Október 13-án és 14-én Nagyváradon, a XIII. Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozója keretében zajlott a Magyar Színházi Szövetség és a Magyar Színháztechnikai Szövetség közreműködésében megszervezett műszaki-technikai továbbképzés, melynek keretében fény- és hangtechnikai valamint  vetítéstechnikai kérdésekkel foglalkoztak a résztvevők.

A Magyar Színháztechnikai Szövetség előadóinak prezentációin az erdélyi magyar és román színházi szervezetek 28 technikai munkatársa vett részt, a tagszínházak munkatársain kívül jelentkeztek még kolozsvári, marosvásárhelyi, csíkszeredai technikusok is. A magyar nyelvű előadásokat szinkrontolmácsolásban hallgathatták a román társulatok delegáltjai.

A workshopon jelen volt és előadást tartott Schmid András, a Christie Digital kelet-európai képviselője, Pelyhe János, a Pelyhe és Társa Kft. részéről, Lakatos Gergely a Zeneakadémia hangtechnikai szakembere, a színháztechnikai szövetség elnöke, valamint Kiss Péter, a Művészetek Palotája munkatársa, és Böröcz Sándor, a Lisys-Project Kft. vezetője.

A 2017 nyarán öt erdélyi magyar színház által létrehozott Magyar Színházi Szövetség technikai továbbképzés-sorozatának következő moduljára 2018 tavaszán kerül sor; a workshopok szervezője és házigazdája a nagyváradi Szigligeti Színház.