Színházsátor új helyszínen a Kolozsvári Magyar Napokon

Színházsátor új helyszínen a Kolozsvári Magyar Napokon

Az elmúlt évek hagyományát követve a Kolozsvári Állami Magyar Színház újra Színházsátorral vesz részt a 8. Kolozsvári Magyar Napok programjában. A sátor ezúttal új helyszínen, a Sétatéren lesz megtalálható, amely idén a családi- és gyermekprogramok mellett koncerteknek is helyet ad majd.

A kolozsvári színház a Színházsátor programjai mellett előadásokkal is színesíti a rendezvény kínálatát. Szerdán és csütörtökön 17 órától két meghívott előadásra kerül sor: szerdán az Ugron Zsolna Hollóasszony című könyvéből készült interaktív felolvasószínház, csütörtökön pedig Földes László Hobo Hobo a Gulagon című estje lesz látható a stúdióban. Pénteken 17 órától a Homemade című közösségi színházi alkotás, szombaton 17 órától a nyolcvanas évek történéseit feldolgozó Kalucsni, míg vasárnap 16 órától a nagysikerű Légy jó mindhalálig lesz megtekinthető. Az előadásokra jegyek a színház jegypénztárában, valamint a www.biletmaster.ro weboldalon vásárolhatók.

A Színházsátor péntektől, augusztus 18-ától várja a Sétatérre látogatókat, délelőtt 11 órától a korábbi években nagy érdeklődésre számot tartó Garázskvíz nevű színházi tippjátékkal. A szervezők most sem szűkölködnek furfangos kérdésekben, de senki nem távozik nyeremény nélkül. A kvíz újabb fordulóira szombaton és vasárnap kerül sor. Szintén egész hétvégén látogatható majd a Bolhapiac, ahol a társulat tagjainak ruhái, könyvei és csecsebecséi szerezhetők be. A Bolhapiac adományaival ezúttal a szegénykonyhát támogatja a színház.

A Magyar Napok alatti hőségben a színház hűvösebb, de barátságos zugaiba minden nap kulisszalátogatásra várják majd az érdeklődőket. A csoportok óránként indulnak. A kulisszalátogatásra előzetes jelentkezés szükséges a krisztina.rado@huntheater.ro e-mail címen vagy a 0755145203-as telefonszámon.

Játékos kikapcsolódást felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt kínál majd a Színházsátor: pénteken 16 órától Bertóti Johanna a legkisebbeket várja zenés gyerekdélutánra, szombaton 11-től bárki társasjátékozhat kedvenc színészével, délután 3 órától pedig a színház előtti téren a Légy jó mindhalálig görkorcsolya-táncait tanulhatják meg a vállalkozó kedvűek. Vasárnap 11-től a Puck Bábszínház tart marionett-játék-bemutatót a gyerekeknek, a szintén vasárnap 12 órától sorra kerülő színházi kincskeresést pedig nem csak a kalandvágyóknak ajánlják.