Színházsátor harmadszor a Magyar Napokon Kolozsváron

Színházsátor harmadszor a Magyar Napokon Kolozsváron

A Kolozsvári Állami Magyar Színház az elmúlt évek hagyományát folytatva harmadszor is jelen lesz a Színházsátorral a hetedik Kolozsvári Magyar Napok Farkas utcai programjában. A Színházsátor mellett az intézmény előadásokkal is színesíti a Magyar Napok kínálatát.

A színház Kolozsvári Magyar Napokon való részvétele A kétbalkezes varázsló keddi, augusztus 16-ai előadásával kezdődik, délután 5 órakor a Nagyteremben. Ezt követően szerdán 19 órától a Szilágyi Domokos azonos című műve alapján készült Öregek könyve lesz látható a Stúdióban. Csütörtökön a nagysikerű Hedda Gabler című előadást tűzte műsorra a színház, amely 19 órakor kezdődik a Stúdióban.

Pénteken az Én is szeretnék játszani közösségi projekt keretében a budapesti Baltazár Színházat látja vendégül a kolozsvári színház. Az értelmi sérült színészekből álló, Magyarországon egyedülálló társulat Elek Dóra rendezését, a Graffaló című előadást kétszer mutatja be péntek délelőtt, 11:30, valamint 12:30 órai kezdettel a Stúdióban. Az előadásokra jegyek vásárolhatók online a www.biletmaster.ro weboldalon, valamint a színház jegypénztáránál (hétköznapokon 10-14 óra között, és előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986).

A Színházsátor csütörtökön nyitja meg kapuit a Farkas utcában, a Színházsátor-nyitogatóra Laczó Júlia kolozsvári káposztával, a társulat pedig zenével, tánccal és jó hangulattal várja az érdeklődőket.

Pénteken 14 órától Bolhapiac nyílik a sátorban, ahol a társulat tagjainak kedvenc régi tárgyai, ruhái lesznek megvásárolhatóak. A bolhapiac bevételét a színház az Én is szeretnék játszani! közösségi projekt számára adományozza majd.

Szombaton egész nap (11-16 óra között) a színház programjaival „randizhatnak” a Farkas utca látogatói. A Rapidrandi ideje alatt a színház munkatársai interaktív formában ismertetik a következő évad programkínálatát.

Vasárnap a már hagyománnyá vált Garázs-kvíz után a legkisebbeket várja Belloni mester a Varázslóiskolába, ahol A kétbalkezes varázslóból ismerős varázsigék mellett új trükköket is elsajátíthatnak mindazok, akik még hisznek a mesében és varázslatban.

 

augusztus 16., kedd

17.00

Békés Pál

A kétbalkezes varázsló

A kétbalkezes varázsló és egy kisfiú, egy felnőtt és egy gyerek barátságának története, ahol mindketten a maguk módján tiszták, és hisznek a mesében. 

R: Béres László

Nagyszínpad

 

augusztus 17., szerda

19.00

Szilágyi Domokos nyomán

Öregek könyve

A halálról szóló sorok mellett arcok állanak, kedves tárgyak között. A kép, igazi természetéhez híven, megjeleníti mindazt, amitől szavaival elválni készül.

R: Mihaela Panainte

Stúdió

 

augusztus 18., csütörtök

16.30

Színházsátor-nyitogató

Idén három éves szülinapját ünnepli a Színházsátor! A 7. Kolozsvári Magyar Napokon négy napon keresztül várjuk a sátor régi és új lakóit. Gyertek, nyissuk meg együtt a Színházsátrat!

 

19.00

Henrik Ibsen

Hedda Gabler

Hedda fokozatosan egy narcisztikus illúzió áldozata lesz: azt képzeli, hogy mindenki fölött áll, és közben egyre elszigeteltebbé válik, képtelen lesz valódi kapcsolatok kialakítására.

R: Andrei Şerban

Stúdió

 

augusztus 19., péntek

11.30, 12.30

Julia Donaldson

Graffaló

Akár erdőben, akár városban élünk, félelmeink velünk laknak. Árnyként követnek minket. Beköltöznek a szívünkbe. Hogyan tudunk megbarátkozni a saját árnyékunkkal? Ész kell hozzá, hogy rájöjjünk, árnyékot csak ott találunk, ahol fény van. Kell hozzá bátorság is, hogy felkapcsoljuk a villanyt. Ha az Egérnek sikerül, akkor Neked is!

R: Elek Dóra

a budapesti Baltazár Színház vendégelőadása

az Én is szeretnék játszani! közösségi projekt keretén belül

Stúdió

 

14.00

Bolhapiac – adománygyűjtés

Társulatunk tagjai vásárra bocsátják régi kedvenc tárgyaikat, ruháikat. Aki a bolhapiacunkon vásárol, az az Én is szeretnék játszani! közösségi projektet támogatja. Turkálásra fel!

 

augusztus 20., szombat

11.00–16.00

Rapidrandi a KÁMSZ programjaival

Ha kíváncsi vagy arra, mit ajánl neked a következő évadban a kolozsvári színház, ezt a randit ne hagyd ki! A következőkkel találkozhatsz: ESziK vagy isszák? – színházi különórák, Interferenciák fesztivál, Livingroom, gyermekmegőrző, Én is szeretnék játszani!, önkéntesprogram, színházi világnap és egyéb programok. Kérdezz, ismerkedj, s mi megpróbáljuk meghozni a kedved arra, hogy egész évadban együtt legyünk!

 

15.00

ESziK vagy isszák? – bemutató foglalkozás

Kocsis Tünde vezetésével belekóstolhattok az ESziK vagy isszák? – színházi különórák hangulatába. A bemutató foglalkozásra középiskolásokat és felnőtteket várunk.

 

augusztus 21., vasárnap

13.00

Garázs-kvíz

A színházfanatikusok újra összemérhetik tudásukat! Sőt, azt a tippelőt is várjuk, aki csak most ismerkedik a színházzal. A Garázs-kvízben nincsenek vesztesek, legfeljebb csak jókedved lesz tőle! Senkit nem engedünk haza üres kézzel: színházjegyeket vagy ajándéktárgyakat nyerhetsz.

 

15.00

Belloni varázsiskolája

Ha láttad A kétbalkezes varázsló előadásunkat, már biztos ismersz pár varázsigét. Most viszont arra is lehetőséged van, hogy Belloni mester varázslóiskolájában tökéletesítsd tudásodat. A Színházsátor záróeseményére várjuk mindazokat, akik még hisznek a mesében és a varázslatban!