Színházpedagógia foglalkozással egybekötött előadássorozat az Osonónál

Színházpedagógia foglalkozással egybekötött előadássorozat az Osonónál

A tavaly októberben elkezdett rendhagyó kulturális- szociális projekt folytatásaként, május 8. és 11. között 7 alkalommal mutatja be a társulat az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást, amelyet Részben én is tükrözöm… címmel színházpedagógiai foglalkozás követ Prezsmer Boglárka vezetésével.

 Sepsiszentgyörgy Város Önkormányzat és a Tiszta Formák Alapítvány által támogatott rendhagyó színházpedagógiai foglalkozás a nézőkkel közösen történő „társasjáték”, amelynek mottóját Mezei Éva drámapedagógus egyik gondolata adta: „A közönség nem pusztán megfigyelő, de adott esetben partner, akit arra biztatnak, hogy közbeszóljon, kérdezzen, magyarázzon, véleményezzen és együtt játsszon.”

 A Mihai Viteazul Kollégiumban zajló színházi esemény célja, a nézői élménynek résztvevői színházi élménnyé történő mélyítése. Az egy térben, egy közösséget alkotva, színházi nevelési eszközöket használva közelítünk a látott előadás által felkínált témákhoz. Az interaktív órában olyan résztvevői módokat kínálunk nézőinknek, melyek a téma és a színházi forma befogadását, megértését érzékenyítik, a személyesség és az átfogóbb értelmezés szolgálatában pedig közös gondolkodásra ösztönöznek.

A Fazakas Misi által rendezett dokumentarista előadáson és az azt követő színházpedagógiai foglalkozások sepsiszentgyörgyi iskolák diákjai, ifjúsági szervezetek fiataljai és szülői közösségek vesznek részt.