Színházi világnap a kolozsvári színházban

Színházi világnap a kolozsvári színházban

Március 24-28. között ismét több napos rendezvénysorozattal ünnepli a színház világnapját a kolozsvári színház.

A világnapi programok sorát március 24-én a Rosmersholm előadás bemutatója nyitja meg 18 órától a Nagyteremben. Az előadás rendezője Andriy Zholdak.

Ezt követően másnap, szombaton, március 25-én a Kolozsvári Magyar Napokon nagy sikerrel megszervezett adománygyűjtő bolhapiac második kiadása zajlik majd a színház Szamos-parti udvarán. A társulat színészei által adományozott tárgyakból, ruhákból, csecsebecsékből álló bolhapiacon összegyűjtött adományokkal ezúttal a Yuppi Tábort támogatja a színház. A Yuppi Tábor ingyenes élményterápiás tábor diabéteszes, reumás és onkológiai beteg gyerekek, valamint családjaik számára.

A sportkedvelőket szintén szombaton a már hagyományos asztalitenisz-bajnokság várja, este pedig a Loose Neckties Society zenekar szabadtéri koncertje zárja a napot a Szamos-parton.

A vasárnap délelőtti Légy jó mindhalálig a fiatal korosztály számára kínál tartalmas kikapcsólódást.  Kedden, március 28-án este 7 órától pedig a VIA Étteremben a színházi ínyencségekre vágyókat Laczó Júlia várja majd egy ünnepi vacsorára.

A színház világnapja a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, 2016
Fotó: Biró István

A SZÍNHÁZI VILÁGNAP PROGRAMJA

március 24–28.

március 24.

18h00

BEMUTATÓ

ROSMERSHOLM

Henrik Ibsen | R: Andriy Zholdak

Nagyszínpad

Halál mindarra, ami nem engedi találkozni a szerelmeseket. Ez Rebekka. Rosmersholmon pusztítást visz végbe. Azért, hogy találkozhasson azzal a férfival, akit kiválasztott. Megbánás nélkül… De nincs felejtés, sem menedék annak, akit a bűntudata üldözőbe vett. Rosmersholmon, Isten hatalmas házában, ő és Rosmer az eredendő, az ártatlanságot elvesztett, örökkön üldözött pár. Szerelemmel, de hit és bizalom nélkül vergődnek úgy, mint két madár, aki szembenézett a halállal. Folyton a feladás határán. Törött szárnyú madarak. Kroll csupán Isten pálcája, aki megpróbálja visszahozni őket az atyai uralom alá, arra emlékeztetve, hogy elmenekülhetsz bár, de igazán elbújni sosem tudsz.

Ioana Mălău

március 25.

12h00

Bolhapiac – adománygyűjtés

Szamos-part

Újra bolhapiacot nyitunk, ahol a színészek kedvenc ruhadarabjait, tárgyait, csecsebecséit lehet megkaparintani. Az összegyűlt összeget Yuppi Tábornak adományozzuk! Gyere el, szerezz egy új rucit magadnak és támogasd velünk az krónikus beteg gyerekeket!

14h00

Asztalitenisz-bajnokság

Szamos-part

A már hagyományossá vált asztalitenisz-bajnokságon újra megmozgatjuk izmainkat a ping-pong asztal mellett. Előzetes jelentkezés nem szükséges. Vegyél részt te is a bajnokságon és vasárnap együtt lesz izomlázunk!

20h00

Loose Neckties Society koncert

Szamos-part

A világnapi koncerten ezúttal szabad ég alatt, a Szamos-parton bulizhatunk. Ritmust követő lábak, kezek a magasban és a jó hangulat garantált!

március 26.

11h00

LÉGY JÓ MINDHALÁLIG

Móricz Zsigmond – Kocsák Tibor – Miklós Tibor

R: Béres László

Nagyszínpad

Úgy gondolom, jónak lenni egyenlő a becsületességgel, és az arra való törekvéssel. A rendszerek, az elvárások ellenére mindig és mindenkoron megmaradni önmagunknak. Nem szól ez a darab másról, mint hűnek lenni önmagunkhoz.

Béres László

március 28.

19h00

Színházi vacsora

VIA Étterem

(Inocențiu Micu Klein u., 6. szám)

A vacsorára előzetes jelentkezés szükséges a contact@viarestaurant.ro e-mail címen vagy a +40 264 593 220-as és a +40 733 060 666-os telefonszámon.

A helyek száma korlátozott!

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja.